Тайланд, Чили и австралийската пустош се отличават в програмата
Slide
Slide

Лондон. „Пътешествие около света за 80 дни“ – досега това беше един от най-популярните романи на Жул Верн, но от днес това е и ексклузивен ваканционен пакет Airbnb (онлайн-платформа за разполагане на предложения, търсене и краткосрочно наемане на частни жилища по целия свят). Той дава възможност само срещу 4 088 паунда да бъдат посетени 18 държави от 6 континента за 80 дни. Включени са полети, а на някои места и местни ястия.

Уловката е, че от голямото пътешествие, стартиращо на 1 септември, могат да се възползват само 6 души. Първите трима могат да резервират от 26 юни до 1 юли. Пътуването започва от Лондон и завършва в Лондон, а приключението продължава 12 седмици. В началото щастливият пътник ще изследва Румъния и Узбекистан, ще върви по Пътя на коприната, а след това ще се насочи към Египет през вторите 7 дни.


Пътуването е организирано от фонд Малала, основан от Малала Юсафзай и нейния баща Зиаудин.
Парите, които пътешествениците ще заплатят за обиколката, ще отидат в благотворителната организация, която помага на момичета да получат безплатно образование.
80-дневното приключение стартира по случай новите приключения на Airbnb, които предлагат дейности и обиколки с местни домакини.

Сподели публикацията