София. За да отговори на нуждите на клиентите си и на динамичната обстановка, националният превозвач „България Еър“ удължи периода за безплатна промяна на самолетни билети, съобщават от компанията за bgtourism.bg. Всеки пътник, който има планирано пътуване с полети изпълнявани от „България Еър“ до 30 септември, има възможност да направи една безплатна промяна на датата си на пътуване, на дестинацията си или на името на билета. Важно условие, за да се възползва всеки пасажер от предложението, е да информира за решението си издателя на билета до 24 ч. преди излитане на полета.

Още едно уникално място за селфи в България, официално откриха новата панорамна площадка „Върхът“ (снимки)

По този начин, въпреки променящата се ситуация, пасажерите на „България Еър“ могат да планират своите пътувания без да се притесняват от евентуални рестрикции, които дадена страна може да въведе. В случай, че пътникът би искал да отложи пътуването си, то той може да промени датата на полета си без такса за промяна. Възможно е да има доплащане единствено, ако има разлика в тарифата за новоизбрания полет. Пътникът има възможност също така да промени дестинацията си, с доплащане на разликата в тарифите, или дори да смени името и да преотстъпи билета си срещу такса.

Показват пушката на Капитан Петко войвода по време на Националните хайдушки празници в Чепеларе

За да се възползват от предоставените възможности, пътниците трябва да се свържат с издателя на билета си, а ако той е закупен от сайта на авиокомпанията www.air.bg или от мобилното приложение Bulgaria Air – с Центъра за обслужване на клиенти по имейл на callFB@air.bg. Гъвкавите условия за промяна на издаден билет са част от стремежа на компанията да отговори на всички нужди на клиентите си в предизвикателната и постоянно променяща се заради коронавируса обстановка в света.

9 чудни места в България, които си заслужава да посетите (видео)

Националният превозвач продължава да изпълнява мисията си да лети, като до момента е възстановена близо 70% процента от полетната програма на авиокомпанията. Авиокомпанията изпълнява полети по всичките си директни вътрешни и международни линии, по които няма наложени рестрикции, като от началото на септември благодарение партньорство с Aeroflot предлага възможности за пътуване между София и Москва с удобни връзки през Лондон. Полетите са с удобни връзки, без губене на часове в престой в трансферния пункт, като отсечката София – Лондон се изпълнява от „България Еър“, а Лондон – Москва от Аерофлот. Планирани са 5 пъти седмично – всеки понеделник, сряда, петък, събота и неделя. В цената на самолетните билети се включва както ръчен багаж до 10 кг, така и чекиран до 23 кг.

До края на септември компанията предлага и специална промоция, в рамките на която всеки може да закупи втори самолетен билет с -20% отстъпка в крайната цена. Повече подробности може да откриете на www.air.bg.

Паралелно с това националният превозвач следи и публикува на уебсайта си актуална информация за изискванията за влизане в различните странии, включително. Две от страните, които са без специфични изисквания и рестрикции за пристигащите от България, са Швейцария и Чехия. Те са и сред предпочитаните от пасажерите дестинации за септемврийските празници.

2 години bgtourism.bg – професионализъм, амбиция, позитивизъм, креативност, коректност

Всички полети на „България Еър“ се изпълняват съобразно най-високите хигиенни и организационни изисквания, след детайлна дезинфекция. Въздушните HEPA филтри гарантират високото качество на въздуха по време на полет, който се и обновява през двигателите на самолетите. За допълнителна сигурност и в интерес на здравето на пътниците, носенето на предпазни маски от всички на борда на самолетите е задължително.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията