Slide
Slide

с. Могилица, Смолян. Туристите в България вече имат още едно уникално място за селфи, което могат да качат в своите профили в социалните мрежи и да покажат красивата ни природа. Новата панорамна площадка „Върхът“ официално бе открита вчера. Атракцията се намира над с. Могилица – на 1351 м. надморска височина. Тази панорамна площадка отдавна е мечта на кмета на Могилица Милко Кисьов. През 2019 г. той кандидатства с проект пред Община Смолян, която откликва на идеята и тази година проектът получава финансиране по Програмата за развитие на туризма на Община Смолян за 2019-2020 г. В изграждането на площадката са участвали служители на ТП ДГС – Смилян, както и много доброволци от Могилица и Арда. Така с общи усилия новата атракция в Коритото вече е факт.

Показват пушката на Капитан Петко войвода по време на Националните хайдушки празници в Чепеларе

„Домакините посрещнаха гостите с традиционната пита с мед, а младата певица от Смолян Гергана Чолакова и гайдаря Кристиян Ковачев от Могилица ги изненадаха с химна на Родопа планина „Бела съм, бела юначе“ .


Всички оцениха мястото, на което е изградена площадката. От нея се открива уникална гледка към коритото на река Арда. На юг се вижда Ардин връх, на север – в.Карлък, кулата Снежанка и в. Момчил, на запад – с. Бориково, с. Черешките, с. Кошуте, а на изток – родопският връх Ком“, споделят за bgtourism.bg от Приключения по Арда.

9 чудни места в България, които си заслужава да посетите (видео)

Как да стигнете до площадката?

Разстоянието от с. Могилица до площадката е 9 км. Може да резервирате джип в селото или ако вие разполагате с високо проходим автомобил да се придвижите по маркирания горски път. Другата възможност е да се изкачите до ливадите в м. Потока пеша по вело трасета, които започват от Широк мост. От там разстоянието до площадката е 1,5 км. Преживяването си струва.

Снимки Приключения по Арда

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията