Slide
Slide

Атина. Българските туристи трябва да бъдат изключително внимателни, тъй като могат да получат глоби до 10 000 евро. Гръцкият министър на здравеопазването Василис Кикиляс забрани пушенето на всички обществени места, където се намират деца. В южната ни съседка започва и кампания „антидрога“. За продажба на алкохол и цигари на малолетни ще бъдат налагани глоби до 10 хиляди евро.  Министърът на здравеопазването заяви пред телевизионните медии, че продължава борбата срещу пушенето в присъствие на деца.

След забраната да се пуши в кола пред малолетни и глобата от 1500 евро е готова нова промяна в закона, която до края на месеца влиза в сила, съобщи БНР. Министерството на здравеопазването забранява пушене дори на открити детски площадки, в двора на училища и детски градини. Парламентът ще гласува размера на глобите, които се очаква да надхвърлят хиляда евро.

Министър Кикиляс, който е лекар и бивш спортист, съобщи, че в началото на октомври стартира кампания срещу тютюнопушенето сред младите хора. От началото на учебната година полицията извърши стотици проверки в училища за разпространение и употреба на наркотици. Специалисти алармират, че възрастта за употреба на хашиш и марихуана е спаднала до 12-годишните. Засилват се програмите „антидрога“ с активното участие на родителите, съобщават от Министерството на образованието.

Сподели публикацията