Ангелкова: Фалитът на “Томас Кук” може да провали Сезон ‘2020
Ангелкова: Фалитът на “Томас Кук” може да провали Сезон ‘2020
Slide
Slide
Slide
Slide

Срокът за подаване на кандидатури за участие в различните категории е до 20 октомври 2019 г.

София. Министърът на туризма Николина Ангелкова обяви начало на Годишните награди в туризма за 2019 г. Това ще е четвъртото издание на наградите, които за това време се  утвърдиха като признание за прилаганите добри практики и усилена работа за туризма през последните 12 месеца.

Очакваме тази година състезанието да е още по-оспорвано, така ще откроим най-добрите в сектора и ще отдадем вниманието, което заслужават, коментира министърът.

Кандидатури се подават онлайн на платформата www.tourismawards.bg. Там са описани подробно и всички условия, на които е необходимо да отговарят участниците, гласи официалната информация от туристическото ведомство.

Министър Ангелкова си заслужи златен скункс заради серия от гафове в конкурса за Годишните туристически награди

Срокът, в който всички желаещи могат да изпратят предложенията си, е 20 октомври 2019 г. Претендентите, които отговарят на критериите, ще бъдат обявени на сайта на наградите и за тях ще започне онлайн гласуването.

И тази година надпреварата ще се проведе в 16 категории, от които 6 професионални, 5 художествени и 4 специално предназначени за българските общини. Голямата награда в категория „Изборът на българите“ традиционно ще бъде  определена сред всички туристически обекти, включени  в „100-те национални“ и „50-те малко познати места“.

Категория „Туристическа атракция/обект“ е допълнена и надградена. Наименованието ѝ се променя в „Туристическа атракция/обект и устойчивост на инвестицията“. Така обхватът й се разширява, като се включват критерии за устойчивост в работата и управлението на обектите.

Станахме за смях пред туристите! Цяло лято Министерството на туризма не направи нищо на опасен плаж (снимки + видео)

В художествените категории – за публикации на тема туризъм, всяка медия може да участва само с един материал или свой представител в една категория. При получаване на повече от едно предложение от дадена медия в една категория  ще бъде излъчен един участник спрямо критериите и методологията на конкурса.

Припомняме, че медиите – печатни, телевизии или радиа, които имат и онлайн сайтове, могат да участват и в категорията „Журналистически материал на тема туризъм в България в онлайн медия“ с материал, който е бил поместен на сайта, но той трябва да е различен от материала, с който кандидатстват за основната си категория.

Онлайн вот ще определи носителите на награди във всяка категория. Всеки може да гласува еднократно за един участник в рамките на една категория (отчита се едно гласуване от всеки IP адрес), като може да се подкрепи кандидат от всяка категория.

Експертите ще следят внимателно да не се допуска манипулиране и нерегламентирано генериране на гласове. Тази година контролът ще бъде завишен, предвидени са допълнителни мерки, с които да се минимизират възможности за промяна на електронния вот. Опити за намеса ще бъдат своевременно отчитани и ще повлияят негативно за класирането на съответния кандидат.

Наградените ще бъдат обявени на официална церемония в София на 16 декември 2019 г.

Категориите, за които може да се подават заявления за участие, са:

 1. „Туристическа атракция/обект и устойчивост на инвестицията“;
 2. „Туристическо събитие“;
 3. „Духът на България“;
 4. „Специализиран туризъм“;
 5. „Туристическа дестинация“;
 6. „Иновация“;
 7. „Журналистически материал на тема туризъм в България в печатна медия“;
 8. „Журналистически материал на тема туризъм в България в онлайн медия“;
 9. „Журналистически материал на тема туризъм в България в интернет блог“;
 10. „Журналистически материал на тема туризъм в България в радио“;
 11. „Журналистически материал на тема туризъм в България в телевизия“;
 12. „Община за планински туризъм“;
 13. „Община за морски туризъм“;
 14. „Община за балнео- и СПА туризъм“;
 15. „Община за културно-исторически туризъм“.
Сподели публикацията