Slide
Slide

Велинград. Истинско състезание върви в интернет пространството между хотелите относно продажбата на Коледни и Новогодишни пакети. Звездите на родната ни естрада и попфолка вече са ангажирани с по 2-3 участия в празничната нощ. Хотелиери все по-често избират български комици и актьори за Новогодишните си програми. Звездите на хумора не само, че излизат по-евтино, но и правят по-голям купон, изпъстрен с много смях и забавления, признават хотелски мениджъри. Една година по-рано оферта в луксозен хотел у нас удари тавана – 11 000 лева за 4 нощувки в Президентския си апартамент. Точно 100 дни до 2020 година същият този апартамент тази година се предлага за 9 315 лева.

Пакетната цена от 9 315 лева и тази година държи първото място в класацията за най-високите пакетни оферти за Нова година в България, показа проучване на BGtourism.BG. Предложението е на петзвездния хотел „Арте“ във Велинград и е за настаняване в Президентския апартамент на хотела. Цената е за 4 нощувки и е за 6 възрастни и 2 деца. Миналата година апартаментът в СПА столицата на Балканите бе продаден независимо, че бе с близо 2 бона по-скъп. Пакетната цена звучи стряскащо само на пръв поглед, защото разделена на броя възрастни, излиза по близо 390 лева на ден. Включва закуски и вечери, Новогодишна вечеря, празнична програма, ползване на СПА център в луксозния хотел и др. екстри.

Цените през 2018 година

В същия хотел останалите оферти са с близо 10% по-скъпи, като стаите за 4 нощувки за двама възрастни с до две деца са от 3 165 лева до 4 015 лева. Разходът дневно за семейство излиза по 1000 лева. Увеличението може да бъде компенсирано с резервация до края на септември, която моментално ще свали цената с 10 на сто.

Цените през 2019 година

За ВИП апартамента клиенти на хотела тази година трябва да се бръкнат с 6 815 лева вместо миналогодишните 5 275 лева.

Сподели публикацията