Slide
Slide

София. По покана на служебния министър доц. Стела Балтова първата българска актриса, номинирана за „Оскар“ – Мария Бакалова, беше гост днес в Министерството на туризма, веднага след участието си във фестивала в Кан. На срещата министър Балтова оцени успеха на Мария Бакалова, че за толкова кратко време тя съумя да направи толкова много – не само за младите хора, дръзнали да тръгнат по нейния път в света на киноизкуството, но и като насочи прожекторите към България, към родния си Бургас и към нашата част на Европа.

Бранд България вече има своето ново лице, което да направи страната ни още по-популярна и разпознаваема, след като министър Балтова връчи почетен знак на младата актриса „Посланик на дестинация България“ и я поздрави за успехите и високите върхове, които е постигнала за крехката си възраст. „Моят екип и аз бихме се радвали да приемете тази символична роля на посланик и да прегърнете като своя кауза популяризирането на многообразието на туристическа дестинация България“, заяви министър Балтова, поднасяйки почетния знак.

Премиерът посети Балчик, за да види на място как се развива туризма

Мария Бакалова благодари и сподели колко е развълнувана, казвайки, че приема с отговорност оказаната ѝ чест. Тя подчерта, че България е прекрасна страна и нейните красоти, вкусна храна и древна история трябва да се популяризират. „За мен е чест и гордост да се наричам българка и винаги съм обичала България. Искрено се надявам новото, младото поколение да са щастливи и горди, че са българи“, защото познават историята си и въпреки, че срещат трудности, това изгражда характера им, заяви младата актриса. По думите ѝ природата и архитектурата ни са изключително красиви и тя ги преоткрива всеки път, когато с радост се завръща у дома.

„Трябва да позволим на хората да почувстват България“, призова Мария Бакалова.

Министърът изрази увереност, че именно младите и успели българи са нашите посланици по света, а успехите за Мария Бакалова тепърва предстоят.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegram, TikTok, LinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията