Slide
Slide

Балчик. Министър-председателят Стефан Янев посети днес Балчик. На среща в Общината той има разговор с кмета Николай Ангелов и областния управител Васил Карапанчев. Премиерът подчерта, че е дошъл в Белия град в разгара на лятото, за да види на място как се развива туризма и какви са затрудненията в сектора.

“Tуристическият бранш бе сериозно засегнат от COVID кризата. Това обаче не е единственият проблем на хората от сектора. Като служебен премиер два пъти се срещах с представители на бранша, за да науча повече за проблемите им и заедно да търсим решения. Тъй като туризмът е сектор, който основно се развива в частна среда, получаваме много и разнообразни предложения от хората в бранша относно това какво трябва да се промени и подобри”, заяви премиерът.

Кметът благодари за вниманието от страна на премиера и го запозна с икономическия прифил на общината. Стефан Янев научи за намерението на Общината за укрепване на брега в района на вилна зона “Фиш-фиш” и желанието да бъде даден старт на вече готовия проект.
По-късно кметът Николай Ангелов показа на своя гост Историческия музей в центъра на града и Художествената галерия. На финала на своята визита министър-председателят се разходи по крайбражната алея на Балчик.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegram, TikTok, LinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията