Slide
Slide

Румен Радев участва в отбелязването на празника на града и удостои с Почетния знак на Президента най-младия участник във фотоконкурс, посветен на Созопол

Созопол. Созопол впечатлява с хилядолетната си история и неповторимата си атмосфера. Това заяви президентът Румен Радев по случай празника на град Созопол. Държавният глава гостува в морския град по покана на кмета Тихомир Янакиев и в Деня на Света Марина присъства на празничната програма и наблюдава концерта “Талантите на Созопол”  в летен театър “Аполония”.

По думите на президента това, което кара всички да се връщат отново в Созопол, е гостоприемството и автентичният дух на града. „Със своите живописни гледки и културните прояви, превърнали се в запазена марка на града, Созопол е запазил жив християнския дух и вековните традиции по нашите земи”, посочи държавният глава. Румен Радев изрази увереност, че жителите на Созопол ще съхранят и предадат на следващите поколения богатството, което имат. В рамките на събитието бе почетен и духовният водач на созополчани отец Иван, който бе удостоен посмъртно с отличието “Почетен гражданин”.

Президентът разгледа фотоизложбата “Уловени мигове от созополско око” и награди най-младия участник във фотоконкурса Габриел Генчев. “Много се радвам, че има млади участници, защото за да не говорим за българската култура в минало време, трябва младите да намират своето призвание, да търсят в градове като Созопол красота, вдъхновение и стремеж към самоусъвършенстване”, посочи държавният глава.

По-рано президентът проведе среща с ръководството на община Созопол и областния управител Мария Нейкова, на която бяха обсъдени актуални теми, свързани с местното самоуправление. Във фокуса на разговора бе и необходимостта от реална финансова децентрализация на общините, която да даде възможност на местната власт да планира и осъществява много по-ефективно своите програми за развитие.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegram, TikTok, LinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията