Slide
Slide

Бали. Чужденците на остров Бали се наказват с лицеви опори за неспазване на противоепидемичните мерки срещу разпространението на Covid-19. Снимки и видеа бяха публикувани в австралийската медия ABC News, а кадрите с необичайното наказание се разпространяват лавинообразно в социалните медии. По 25 лицеви опори правят всички, които не носят маски или не са ги поставили правилно.

През изминалата седмица в района, където са чужденците, местните власти са отчели 8 864 нарушения. 80 на сто от глобените са европейци. От септември глобите на остров Бали за хора без маски са по 100 000 рупии (9 долара). Достъпът до екзотичната дестинация остава труднодостъпен за много туристи. Границата е била отворена само за Коледа и Нова година, но част от туристите са останали. В момента Индонезия, която от днес ще има нов посланик в България, е затворила границата си за туристи до 25 януари 2021 г., съобщиха от посолството за bgtourism.bg.

От Агенцията за обществен ред в Индонезия са регистрирали над 15 000 нарушения в Бали, откакто е въведено правилото за задължително носене на маска. До момента властите са събрали 15,3 милиона рупии (1 400 долара) само от глобите в Бадунг.

Разгледай списанието на bgtourism.bg

Най-важните новини от туризма в България тук

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията