Slide
Slide

Албена. До 25-30% процента е по-евтина ваканцията в семейния ни курорт Албена за 2021 г., съобщи за bgtourism.bg Маргита Тодорова – директор „Експлоатация, маркетинг и продажби“ в курорта. В момента вървят ранните записвания, а от отстъпките основно се възползват туристи от България, Румъния и Германия.

Тодорова посочи, че сега е най-изгодно да се направят резервации за следващото лято. 

„Към момента се очартава да отворим първите хотели с тенис групи и плажен волейбол, това ще стане средата на май. Ще отворим и за Великденските празници, като очакваме традиционно гости от България и Румъния“, добави Тодорова.

„Измина един сезон, който ни даде възможност в новата ситуация да придобием опит и затова ние сме оптимисти за следващия сезон. Най-малкото сме наясно с всички трудности, които предстоят и може да бъдем по-подготвени.
В момента вървят записванията. Не бих казала, че са толкова много, но трябва да подчертая, че директните канали на резервация – какъвто е нашият сайт, и двете ни туроператорски фирми, реализират доста добри ръстове.
С известна гордост мога да посоча, че всички суми, които бяха предплатени от клиенти и след това анулираха ваканциите си заради ситуацията със световната пандемия, ние се разплатихме с тях и върнахме средствата им. Албена не дължи суми за анулирани резервации.
Гледаме напред с умерен оптимизъм, защото скандинавските и френските ни партньори възстановяват програмите си, а това ни дава основание да разчитаме на повече записвания спрямо миналата година“, каза още за bgtourism.bg Маргита Тодорова.

5-звездният Maritim Hotel Paradise Blue в Албена намери място в ТОП 100 на престижна класация

Тя е категорична, че и 2021 г. ще е под знака на Ковид-19. „Предстоят трудности, както в обслужването, така и в намирането на качествен квалифициран персонал. Очертават се записвания в последния момент, а всичко това има своите предивикателства пред нас като мениджъри.
Лично смятам, че трябва да имаме повече нощувки от отминалия сезон, с по-голяма точност ще знаем около март“, допълни Тодорова.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията