Снимки Руслан Йорданов
Slide
Slide

Варна. Във Варна официално бе открито четвъртото издание на туристическото изложение „Туризъм ЕКСПО – Дестинация Варна“, което тази година се провежда за първи път в хотел и казино Черно море. Лентата прерязоха Иван Портних – кмет на Варна, Франк Кванте –  изпълнителен директор на Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт АД, Павлин Косев – председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите и Дорет Димитрова от агенцията за маркетингови комуникации ProVox.

Домакините и организаторите са взели всички необходими мерки, отстояния, ограничения и дезинфекция. Две камери ще предават пряко чрез сайта на изложението destinationvarna.com. Програмата е изключително богата и интересна.

„2020 г. бе тежка за световния туризъм. В изложението ще се включат собствениците и мениджърите на хотели, които изпращат успешен сезон. Те ще споделят своя опит и ще говорят как са направили това.
Всички говорят за пагубна година, как туризма е на колене, как един отрасъл ще се заличи, а това категорично не е вярно. Туризмът е бизнес, който повишава имунната система на нас и нашите семейства.
Повишавайки имунната система всеки организъм може да се бори и да побеждава всякакви вируси“, заяви организаторът Павлин Косев.

Павлин Косев

„Ще говорим с едни от най-успешните туроператори, които от практиката си ще кажат към днешна дата какво се случва. Има ли записвания? Няма ли? Само Last minute ли са? По медиите се говори много, а на нашата конференция ще се говори от първо лице. Ще говорят хората, които правят записвания на туристи. Много псевдо-туристически личности говорят по медиите. Всички обичат лошите новини, днес ще говорим истината – такава, каквато е към днешна дата.
Само заедно и обединени можем да бъдем по-силни и да продължим напред“, добави Косев. Той благодари на семейството си, на своите партньори, както и специално на община Варна, която винаги подава ръка на изложението, за да може морската ни столица днес да събере едни от най-авторитетните личности в туризма от цялата страна.

Радвам се, че в трудно време – като днешното, се намира формата и смелостта да се коментират теми, които звучат като истинско предизвикателство. Благодаря на г-н Косев за енергията, която влага. Това събитие започна да става традиционно. Тази година то се провежда в по-съкратен формат по обясними причини, но важното е, че традицията се запазва и ние трябва да гледаме напред. Добрите примери в условията на буквална криза и всички трудности, пред които бе изправен бранша, ми дават основание, че със съвместни усилия по максимално бърз и безболезен начин ще преминем през кризата и ще възстановим сектора такъв, какъвто го познаваме, но и да го развиваме напред“, заяви кметът на Варна Иван Портних.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията