Slide
Slide

На 21 и 22 септември италианската кухня гостува на ресторант Samokovi

Потопете се в магията на италианската кухня и музика в самото сърце на планината. На 21 и 22 септември популярният италиански ресторант Cinecittà Osteria Italiana в столичния кв. „Бояна“ и веригата за италиански изкушения Lа Bottegа гостуват на ресторант Samokovi в изцяло реновирания хотел „Рила“ в Боровец, съобщава capital.bg. Звездните готвачи на трите ресторанта са подготвили неустоими кулинарни предложения, с които да зарадват и най-претенциозните любители на италианската кухня.

Събитието ще започне в съботния следобед с Prosecco & Pasticcino, където майсторите сладкари на хотел „Рила“ ще изненадат гостите с традиционни сладки и солени изкушения от Италия, а професионалистите на „La Bottega“ ще им позволят да надникнат зад кулисите и да видат как се пече класическо италианско кафе и как се приготвя любимото на всички gelato, но не по традиционния метод, а с използването на течен азот. И всичко това, докато гостите се наслаждават на гледката към върховете на Рила планина с чаша пенливо Prosecco в ръка.

Кулминацията на италианския фест ще бъде изисканата вечеря в ресторант Samokovi със специално 5-степенно меню в акомпанимент с италиански вина. Cinecittà Osteria Italiana ще гостува в кухнята на главния готвач на хотел „Рила“ – шеф Веселин Калев, за да създадат ястия, радващи всички сетива.

Festa Italiana с Cinecittà Osteria Italiana и La Bottega в хотел "Рила" в Боровец

Mенюто включва типични за Италия блюда, рецептите за които са пречупени през погледите на талантливите готвачи-артисти, като прясна бурата с черен трюфел, бавно приготвено леко пикантно месо от телешки опашки, авторска интерпретация на Crostata di mele и други. Усещането за dolce vita ще бъде допълнено с изпълнението на италиански арии от трио „Тенорите“ и цигулката на Десислава Чолакова, концертмайстор на Симфоничния оркестър на БНР.

Италианският фест в планината ще продължи и в неделя с богат брънч в италиански стил, приготвен от шеф Веселин Калев с автентична паста и работилница за италиански пици с майсторите на La Bottega.
За най-малките гости и през двата дни има тематична анимация, посветена на италианската култура, изкуство, мода и игри.

Сподели публикацията