Бургас. Бутикова кулинарна академия в Бургас отваря врати в края на октомври. Основателите й са четирима доказани професионалисти в кухнята. Академията ще се различава от типичните кулинарни училища, като ще предлага интензивни курсове, благодарение на които цели екипи на ресторанти и хотелски комплекси ще надграждат своите умения. Курсовете ще бъдат до десетина души, като в тях могат да се записват начинаещи или любители на кулинарията, които искат да вдигнат кулинарната си култура. В момента тече обoрудването на кулинарната академия, като първия курс ще започне средата на ноември, заяви за BGtourism.BG директорът на кулинарната академия шеф Анатоли Колев – Culinary Instructor &Hospitality Consultant.
![](https://bgtourism.bg/wp-content/uploads/2019/09/70237305_3015015748570656_6372854250258563072_n.jpg)
В екипа са още: шеф Валентин Иванов – технологични процеси на стария и новия свят в кулинарията, шеф Ивайло Диков – пица инструктор и Деян Михайлов – Хоспиталити консултант.
![](https://bgtourism.bg/wp-content/uploads/2019/09/70400027_667740497037201_7319106245024022528_n.jpg)
“Черноморска кухня”: Шеф Валентин Иванов – готвачът от Добрич с бърза и успешна кариера
Шеф Колев, който е един от топ пицарите в България по правене на пица, ще предаде своите умения в правенето на вкусни класически и всякакви видове пици.
![](https://bgtourism.bg/wp-content/uploads/2019/09/70273508_2519118615033043_7653353978821869568_n.jpg)
Обучението ще включва мастър класове, в които ще участват гост готвачи по правене на пици, суши, нови техники, модерна кулинария и др.
![](https://bgtourism.bg/wp-content/uploads/2019/09/70903573_1440733572743361_912630342232309760_n.jpg)
Обучението ще бъде на теория и практика, продължителността ще бъде ден-два. Така за кратко време цял екип на туристически обект ще може да надгради своите умения, а това ще излезе и по-изгодно за работодателите вместо да обучават само 1-2 души от кухнята си.