Slide
Slide

София. Градоначалниците на Казанлък, Поморие и Девин взеха първите места в категорията „Туризъм, култура, фестивали и традиции“ в националното онлайн гласуване на националния конкурс, организиран от Портала на българските общини Kmeta.bg. Церемонията се проведе тази вечер в зала 6 на НДК в столицата. В раздел „Малка община“ призът отиде при градоначалника на Девин Красимир Даскалов, в раздел „Средна община“ – при кмета на Поморие Иван Алексиев. В раздел „Голяма община“ отличник е градоначалникът на Казанлък Галина Стоянова. Наградите им връчи министърът на туризма Николина Ангелкова.

„Българският кмет все повече се състезава с идеи, той е все-по амбициозен и това допринася за всички нас – гражданите на тази държава“, заяви организаторът Боян Томов.

Авторитетната надпревара „Кмет на годината“ с онлайн гласуване се организира за седма поредна година от единствената медия у нас, която следи работата на всичките 265 общини в България – Порталът на българските общини Kmeta.bg. Стотици хиляди граждани дават оценка на работата на кметовете си и така насърчават местните администрации да разработват повече проекти, за да превърнат градовете в удобно и по-привлекателно място за живеене.

Сподели публикацията