Slide
Slide

Велико Търново. За първи път тази Община Велико Търново прави Международното изложение „Културен туризъм“ през есента, съобщиха от пресцентъра на Общината. От 23 до 25 септември Старата столица ще е домакин на най-авторитетната платформа за иновативно представяне на популярни забележителности, нови атракции и услуги за посетителите, на издания за култура и туризъм, на фестивали и празници, които разкриват самобитното очарование на регионите.

Изложението ще се състои успоредно с фестивала на изкуствата и творческите индустрии „Нощ на Самоводската чаршия и Фестивал на занаятите“. Всички събития ще протекат при спазване на действащите противоепидемични мерки.
Експозиционната част ще бъде разположена в Изложбените зали „Рафаел Михайлов“. Общини, туроператори и хотели ще имат възможност да представят своите нови програми, с които популяризират местния, регионалния и националния туристически продукт.

Акцент в конферентната програма ще бъде дискусия на тема „Насърчаване на инвестициите и иновациите в туризма чрез развитие на партньорства“, която Община Велико Търново прави съвместно с Министерството на туризма. Част от Международното изложение е и кръглата маса „Живите наследства – опазване, съхранение и предаване на следващите поколения“, организирана от Регионалния център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО ще организира. Форумът бележи две значими годишнини – 75 г. от създаването на организацията за образование и култура към ООН – ЮНЕСКО и 65 г. от членството на България в нея.

Традиционни съпътстващи събития са Националният конкурс „Чети и пътувай“ за публикации и събития, свързани с културния туризъм, както и Национален студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика. Източник БТА

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegram,  LinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията