Велико Търново. За първи път тази Община Велико Търново прави Международното изложение „Културен туризъм“ през есента, съобщиха от пресцентъра на Общината. От 23 до 25 септември Старата столица ще е домакин на най-авторитетната платформа за иновативно представяне на популярни забележителности, нови атракции и услуги за посетителите, на издания за култура и туризъм, на фестивали и празници, които разкриват самобитното очарование на регионите.

Изложението ще се състои успоредно с фестивала на изкуствата и творческите индустрии „Нощ на Самоводската чаршия и Фестивал на занаятите“. Всички събития ще протекат при спазване на действащите противоепидемични мерки.
Експозиционната част ще бъде разположена в Изложбените зали „Рафаел Михайлов“. Общини, туроператори и хотели ще имат възможност да представят своите нови програми, с които популяризират местния, регионалния и националния туристически продукт.

Акцент в конферентната програма ще бъде дискусия на тема „Насърчаване на инвестициите и иновациите в туризма чрез развитие на партньорства“, която Община Велико Търново прави съвместно с Министерството на туризма. Част от Международното изложение е и кръглата маса „Живите наследства – опазване, съхранение и предаване на следващите поколения“, организирана от Регионалния център за опазване на нематериалното културно наследство в Югоизточна Европа под егидата на ЮНЕСКО ще организира. Форумът бележи две значими годишнини – 75 г. от създаването на организацията за образование и култура към ООН – ЮНЕСКО и 65 г. от членството на България в нея.

Традиционни съпътстващи събития са Националният конкурс „Чети и пътувай“ за публикации и събития, свързани с културния туризъм, както и Национален студентски конкурс за най-добра разработка на туристическа тематика. Източник БТА

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegram,  LinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията