Ваксинационният център в Албена/Снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Албена. 600 души се ваксинираха в курортен комплекс „Албена“ срещу Ковид-19, съобщиха днес за Bgtourism.bg от ваксинационния център във ваканционното селище. 466 са служителите в курорта, които са си поставили ваксини срещу коронавирусна инфекция, а 133 са външните посетители – голяма част от тях туристи. Данните са откакто е открит центъра за ваксинация т.г. Броят на имунизираните сред служителите в Албена е по-голям, тъй като ръководството на комплекса е направило организация да предпази здравето на персонала си още преди да започне да функционира ваксинационния център в курорта.

Четвъртият сезон на „All inclusive“ се снима в Албена

Имунизационният кабинет е в медицинския център „Медика Албена“, където може да се ваксинира всеки турист. За манипулацията не се изисква предварителна заявка. Работното време на кабинета за поставянето на ваксините е от 9.00 до 17.00 часа. В момента наличните ваксини са Пфайзер, Модерна и Янсен.

От началото на юли до днес 749 души са си направили тестове в Медицинския център. Антигенният тест струва 50 лева и резултатите излизат за 10 минути. ПСР тестът е на стойност 120 лева, излиза в рамките на 24 часа. В курорта летовниците могат да проверят чрез тест и своите антитела.

В „Двореца“ подредиха Панагюрското златно съкровище (снимки)

Курортът „Албена“ е пример у нас за ваксинация сред служителите си, а от там апелират към летовниците да съчетаят морската ваканция с грижа за здравето, като се възползват от удобния случай да получат ваксина срещу Covid-19. От комплекса обявиха и специална оферта с отстъпки от 15% за настаняване в хотелите на първа линия – Малибу, Сенди Бийч, Лагуна Гардън, както и 20% при резервации за хотел Калиакра Бийч.

Предложението важи за резервации, направени за периода 20–23 август или 27–30 август.

Офертата може да разгледате ТУК.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegram,  LinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията