Slide
Slide
Св. св. Константин и Елена. За четвърта година курортът „Св. св. Константин и Елена“ ще бъде домакин на празници на гроздолечението, виното и СПА терапиите с грозде и гроздови продукти. На празниците може да дегустирате селекция вина от варненския регион, да спечелите СПА процедура или терапия с гроздови продукти, да научите любопитни факти от историята на курорта.
От 25 август до 2 септември гостите на събитията ще имат възможност да се насладят на различни лечебни и СПА терапии с грозде, гроздови продукти и винени вани с минерална вода. За терапиите се използват органични гроздови продукти и автентични рецепти. Винените процедури и вани, съчетани с възстановителните свойства на термалната минерална вода в курорта, спомагат за общото укрепване на организма и подобряване на различни състояния при проблеми със сърдечно-съдовата система, опорно-двигателния апарат и функционалната нервна система.
По време на празниците се провеждат традиционните дегустации на селекция вина от варненския регион. Ще има томболи, на които може да спечелите СПА процедура или терапия с гроздови продукти.
Ще научите и любопитни факти от историята на курорта. През 30-те години на 20 век тук е построена първата гроздолечебна станция в България, която предлагала съчетание на гроздолечението с морелечение и с всички благоприятни природни и климатични фактори на мястото. И днес терапиите с гроздови продукти се прилагат в много от СПА центровете към хотелите на курорта.
Програма „Празници на гроздолечението, виното и СПА терапиите с грозде и гроздови продукти“
25 август
20:00 Винени дегустации, томбола със СПА терапии;
Оперна, оперетна и балетна програма на Държавна опера – Варна, със съдействието на Община Варна
Локация: Хотел Астор Гардън, на открита сцена пред фонтана в лятната градина
27 август
19:00 Винени дегустации, томбола със СПА терапии
Локация: Хотел Естрея Резидънс, Зимна градина „Естрея“
28 август
19:00 Винени дегустации, томбола със СПА терапии;
Фолклорна програма, със съдействието на Община Варна
Локация: Хотел Балнео & СПА Азалия, Открита тераса на р-т „Азалия“
30 август
19:00 Винени дегустации, томбола със СПА терапии
Локация: Хотел Приморски, вътрешна сцена с часовникова кула
2 септември
16:00 Винени дегустации, томбола със СПА терапии
Локация: Аквахаус Термал & Бийч – Водна зона

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegram,  LinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията