Slide
Slide

Русе. 35 участници, в т.ч. хотели, туроператори, общини и музеи от цялата страна, се представят в туристическото изложение „Уикенд туризъм“ в Русе, което от 17 до 19 юни се провежда паралелно с Фестивал на туристическите забавления и анимации. Изложението е под егидата на Министерството на туризма.

Програмата включва кръгла маса с представители на туристическото ведомство на тема „Мерки в подкрепа на туристическия бизнес в ситуация на COVID-19“, конференция „800 години Ивановски скални църкви“, както и форум „3D -визуализацията на културно-туристическо наследство“. „Изложението представя най-добрите предложения за летни приключения! Автентични занаяти, атрактивни забавления и изненади!“, обявиха организаторите.

Шеф Иван Звезди готви в първия ден типични русенски ястия, които посетителите имаха възможност да опитат, а днес ще бъде представен шоколадов албум от шеф Ради Стамболов, чийто вкус ще наподобява емблематичната за Русе торта „Гараш“.

Туристическата борса и фестивала включват богата музикална програма, която допринася за доброто представление на гостите. За утре – 19 юни, е планиран детски празник с ателиета за плетене на гривни, низане на мъниста, пясъчни рисунки, изработване на маски, работилница за отпечатъци. Включено е и кулинарно състезание „Като шеф готвачите“.

Програмата за 18 юни- днес

•        уроци по салса за малки и големи

•        от 18 часа шеф Ради Стамболов, изработил първия по рода си шоколадов албум на квартет Destiny, ще представи нова, лимитирана серия с вкус на емблематичната за Русе торта Гараш. Русенци могат да се сдобият с уникалния шоколадов диск „Усещане за жена“ по време на демонстрацията, както и след това

•        от 19:00 часа пред сградата на Доходното здание – камерен концерт „Любими български песни“

•        от 20:00 часа на площад „Свобода” квартет Destiny ще представи авторския си концерт – спектакъл „Усещане за жена“. Концертът е част от програмата на Фестивала на туристическите анимации и забавления „Уикенд туризъм“

Програмата за 19 юни- събота

•        от 10:00 до 13:00 часа – голям детски празник на Централен градски площад. В специално организирани ателиета децата ще имат възможност да се запознаят с различни видове изкуства: плетене на гривни и низане на мъниста, пясъчни рисунки, изработване на маски, работилница за отпечатъци, които се превръщат в рисунки на животни, ебру работилница, ателиета за апликации, меки играчки, мозайка и др.

•     кулинарно състезание „Като шеф готвачите“. На изнесени монитори до централната сцена чрез пряко излъчване от кухнята зрителите ще могат да наблюдават. Организатори са Професионалната гимназия по туризъм „Иван П. Павлов“, Клуб на професионалните готвачи Русе и Община Русе. Специален гост в журито – Шеф Ради Стамболов, с участието на шеф Ивайло Димитров и с подкрепата на Съюза на хотелиерите и ресторантьорите Русе

•        от 20:00 часа – концерт – спектакъл на Amazonia Dance Project. Те ще представят екзотичен музикално-танцувален бразилски проект и канят всички русенци и гости на града на горещо латино парти

Снимки Фейсбук профил на Пенчо Милков – кмет на град Русе

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията