Slide
Slide
Slide
Slide

Лондон. С коронавирус или без коронавирус британските медии не спират да сочат Слънчев бряг за новия Магалуф. Това се случва през няколко месеца през последните 4 години. Миналото лято “Сън” направи сравнението, а днес “Дейли стар” притопли манджата, цитирайки експерта Ники Келвин от най-популярния уебсайт за пътуване The Points Guy. Според него след премахването на ограниченията българската дестинация може да измести курорти като Ибиса, Магалуф и Марбея, позовавайки се на публикацията. През септември 2019 г. “Дейли стар” отново отдели специално внимание на голите партита в Слънчев бряг, насочвайки към нас пияните си британски туристи вместо богатите си сънародници в първокласните ни комплекси и хотели. “Няма вече Магалуф! Слънчев бряг го спря”, пише още през 2017 английското издание и от тогава притопля една и съща манджа за страната ни с различни източници.

The Sun: Слънчев бряг е новият Магалуф – наркотици, алкохол и проститутки (снимки 18+)

Магалуф е курорт в югозападната част на испанския остров Майорка. Той е една от най-големите парти дестинации в света и топ притегателно място особено за британските туристи. В медиите на Острова постоянно се появяват снимки и видеа от срамните “изпълнения” на британците, отишли да се забавляват в Магалуф.

Ситуацията с коронавируса по света може да превърне България в хитова туристическа дестинация за лятото на 2020 година. Това написа в статия вчера английският вестник „Дейли стар“, съобщава днес bTV. Под заглавието „Българският Слънчев бряг ще бъде „новият Магалуф“ след ограниченията заради коронавируса”.

„Ограниченията в Испания са изключително строги и едва ли тези мерки ще бъдат отменени скоро. Това означава, че горещи точки като Майорка, Ибиса, Тенерифе и Коста дел Сол ще бъдат недостъпни за по-дълго”, пише още в статията.

Посочва се, че България е сред страните с най-малко разпространение на коронавируса и това й дава сериозни предимства наред с пясъчните дюни, възможностите за водни спортове и луд нощен живот.

“България, като повечето ваканционни дестинации, понастоящем е с ограничения, но страната има едни от най-ниските потвърдени случаи на заболели в Европа”, се казва в материала на английския вестник.

В статията изрично е подчертано, че България е вероятно най-добрата възможност за лятна почивка за туристите от Острова, които за 2019 година са били над пет милиона.

От изданието са потърсили мнението и на български туроператори, които са споделили надеждата, че рестрикциите в България могат да отпаднат скоро и сезонът да продължи до края на септември.

Припомняме Ви, че в началото на април в писмо до Министерството на туризма от Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА) настояха КК „Слънчев бряг“ да се рекламира като курорт за лечението на хора с белодробни заболявания. По данни на асоциацията преди 60 години „Слънчев бряг“ е бил създаден като комплекс от хотели и санаториуми. Тази идея породи лавина от подигравки в социалните мрежи, тъй като имиджа на Слънчев бряг е на парти дестинация, където често могат да се видят как пияни британски младежи се търкалят пияни или надрусани по земята. В същото време нови хотели в Слънчев бряг, Несебър, Обзор… търсят своето място в събитийния или семеен туризъм, а областният административен център Бургас полага големи усилия в рекламирането и утвърждаването си на смарт дестинация – също абсолютен контраст с имиджа на големия ни курорт с луд нощен живот.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията