Общината във Виена ще предложи хотелиерите да получат до 50 000 евро еднократна помощ заради коронавируса
Общината във Виена ще предложи хотелиерите да получат до 50 000 евро еднократна помощ заради коронавируса
Slide
Slide
Slide
Slide

Виена. Въпреки постоянно променящи се ограничения през 2021 г., желанието за пътувания е голямо. Американският новинарски портал Bloomberg и британският “The Independent“, две водещи международни медии, включиха Виена в списъка си с най-добрите туристически дестинации за 2022 г.

Въпреки че пандемичната обстановка продължава да ограничава възможностите за пътуване, надежда за туристическия бранш все пак има. В началото на януари американският новинарски портал Bloomberg посочи Виена като единствената европейска столица сред 25-те най-вълнуващи туристически дестинации в света за 2022 година. Ежегодните съвети за пътуване на Bloomberg са сред най-влиятелните в САЩ. Малко преди това британският онлайн вестник „The Independent“ също класира Виена сред най-добрите глобални градски дестинации за пътуване за 2022 г. Австрийската столица е оценена като културен център на Европа.

Културата и инфраструктурата са най-големите предимства на Виена

Австрийската столица убеди редакторите на Bloomberg като целогодишна дестинация с иновативни хотелски проекти, които допълват имперския чар на града със съвременни акценти и разнообразен културен живот. Кулинарното богатство на Виена, от практическите курсове по сладкарство до класическата култура на виенските кафенета, също помогаза позиционирането на града сред 25-те най-добри туристически дестинации за годината. Подобна е и преценката на “The Independent“, който също отбелязва кулинарното, културно и имперско наследство на града.  Вестникът оценява високо новата нощна влакова връзка Виена-Париж. В статия за новите тенденции в пътуванията британският “FinancialTimes” също подчерта изключително добрите железопътните връзки на Виена.

Награди като тези показват, че Виена остава топ дестинация в международен план и не е загубила своята привлекателност въпреки пандемията. Многобройните инициативи на Виенската община за подкрепа на туристическия бизнес са инвестиции в бъдещето, които дават надежда за възстановяването на градския туризъм през тази година, отбелязва заместник-кметът на града Петер Ханке. Целта е да се подаде ръка на туристическия бизнес в града, докато пътуванията по света се възобновят и туристите се върнат – не само във Виена.

Сподели публикацията