Slide
Slide

София. Легендата на спортната гимнастика Йордан Йовчев популяризира българския туризъм. „Елате в моята Родина, тя има много какво да Ви разкаже“, призовава шампионът в специално видео.

В клипа той разказва за богтствата на България, за прекрасната природа, дългата история, културата, фолклора и занаятите. Именно познавайки тези предимства на страната Министерството на туризма работи последователно за утвърждаването на страната като целогодишна туристическа дестинация. Даденостите, които има страната са и основа за богатата палитра от туристически услуги, които се предлагат у нас. Културно-исторически, балнео и СПА, селски, приключенски, винено-кулинарен, морски и ски туризъм дават възможност за пътувания и почивка в четирите годишни сезона.

„Когато съм стоял на стълбичката за награждаване, след оспорвани битки и съм слушал химна ни винаги съм си давал сметка колко стимул ми дава Родината“, казва Йовчев в клипа. И подчертава, че всеки който дойде у нас става приятел на България и я помни за дълго. Основна цел през следващата година е както привличането на все повече чуждестранни туристи, така и насърчаването на вътрешния туризъм, разкривайки по-малко познати места и преоткривайки популярни дестинации у нас. Спорната легенда Йордан Йовчев подкрепя Министерството на туризма в неговата основна задача – България да е разпознаваемо и предпочитано място за посещения и ваканция през цялата година. Видеото на спортната легенда  цели да покаже , че устойчивото развитие на туризма е кауза – обща за всички българи.

Новото видео на Йордан Йовчев в подкрепа на българския туризъм, е част от проекта „Естествено в България“ под патронажа на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева. Инициативата,  обявена от Министерството на туризма бе представена през февруари 2019 г. с клип на шампиона Кубрат Пулев, който разкрива потенциала на България като туристическа дестинация.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията