Slide
Slide

София. Нискотарифната авиокомпания Ryanair обяви, че броят на полетите ще бъде намален до 40% в сравнение с миналогодишните показатели. Това ще стане за зимния навигационен период от 25 октомври 2020 г. до 28 март 2021 г. Българи, които са пожелали да се завърнат у нас за Нова година, вече са получили съобщение от авикомпанията, че канселира полета им от Бристол до София на 26 декември 2020 г., като им дава опции да сменят полета си, да им върнат парите, както и да получат ваучер за пътуване.

Топ предложение: Премио травел потвърди два чартъра до Анталия през ноември, туроператорът вече изпраща групи до Ликия и Кападокия

Ходът на авиокомпанията е продиктуван от ограниченията за полети и движение, наложени от държавите, които членуват в ЕС. Обновеното разписание на нискотарифната компания показва, че тя ще продължи да обслужва 65 на сто от маршрутната си мрежа, но с намалена честота на полетите. Прогнозата на компанията е мерките за пътуване в Европа значително да повлияят на предстоящи резервации, споделят от Ryanair.

Авиокомпанията очаква при новите ограничения самолетите със 189 места да бъдат пълни на 70% или средно да бъдат заети 130 места.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

2 години bgtourism.bg – над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията