Бейзат Туналъ и Любен Кънчев - зам.-министър на туризма
Slide
Slide

София. „За 2020 година от Беларус за летище Варна и Бургас бяха планирани чартърни вериги с общ брой 11 500 седалки. На хотелите е предплатена голяма сума за реални резервации за 2020 година, направени с отстъпка за ранни записвания.

Отделно от това, голяма част от туристите имат и предплатена туристическа виза за България, стойността на която при невъзможност за пътуване, няма да бъде възстановена.

Поради епидемиологичната обстановка стартът на чартърната програма от Беларус беше променян и отлаган на няколко пъти“, заяви по време на работната си среща с вицепремиера и министър на туризма Марияна Николова и екипа й – Бейзат Туналъ – генерален представител но Tez Tour за България, който бе съпровождан от Стефка Антонова – ръководител отдел „Входящ туризъм“ и Десислава Прангова – ръководител отдел „Изходящ туризъм“.

„TEZ TOUR“ навлиза във вътрешния туристически пазар в България

От Tez Tour добавиха, че въпреки пандемията, не са спирали да работят и да се опитват да минимизират щетите. За съжаление със затворени граници това е невъзможно.

„За нас е от голямо значение през 2021 да се разреши на граждани от Беларус да могат да пътуват и влизат свободно в България с цел туризъм“ – обясни г-н Туналъ пред екипа на министерството.

Вицепремиерът Марияна Николова проведе работна среща с представители на Тез Тур България

Министърът съобщи още, че се работи в постоянен контакт с Министерството на здравеопазването и според нас на Българското Черноморие разпространението на коронавируса е ограничено и под контрол, като отделни случаи се отчитат в големи градове, които са разположени извън курортите.

Във всички хотели, ресторанти и други обекти както по Българското Черноморие, така и във вътрешността на страната, стриктно се спазват всички противоепидемични мерки на Министерството на здравеопазването, подчерта вицепремиерът. Тя бе категорична, че в това отношение контролът ще е безкомпромисен.

Въпреки продължаващата пандемия на короновируса, Министерството на туризма работи за успешното провеждане на зимен туристически сезон 2020 и следващия летен туристически сезон 2021, коментира министър Николова.

Представителите на туроператора също подкрепиха идеята, че от сега трябва да се започне работа по подготовката на следващата година, като уточниха, че те в момента договарят седалковия капацитет на чартърните полети за 2021 година.

Хотелите в Турция привличат с по-ниски цени, до края на ноември съседите очакват над 1 милион руски туристи

„Много е важно от рано да се знае каква ще е стратегията за туризма на политическо ниво за 2021 година, за да може да се направи правилна планировка на сезона.

Само така ще може да се работи за увеличение на туристопотока към България и да се планират евентуални инвестиции в хотелския сектор.“ – споделиха от Tez Tour.

Добри новини за желаещите да почиват в Турция! Чартърите започват от 4 септември, цените паднаха значително, а туроператори поемат PCR тестовете на туристите

От страна на Tez Tour бяха изразени препоръки към министерството на туризма, основната от които е облекчаване на пристигащите в България туристи – не само за чужди граждани, които идват с цел туризъм в България, но и за всички българи, които са били на почивка извън страната.

От компанията посочиха още, че е добре да се помисли за целенасочена рекламна кампания в Беларус и страните от Прибалтика – Естония, Латвия и Литва, което ще повиши интереса и броя на туристите и пътуванията от тези пазари.

Най-важните новини от туризма при туроператорите в България тук

Да се помисли за съвместни реклами с конкретните пазари и да се наблегне на сигурността на източна България. По различни канали да се представят изпълнените изисквания за безопасност, взетите мерки и надеждността в летищата, туристическия транспорт и най-вече в хотелите!

Отправиха покана към министерството за партньорство и към ежегодните посещения на експедиенти от дестинациите, с които работи компанията с цел съвместно и по-добро представяне на България.

От Tez Tour изтъкнаха пред министерството, че е особено важно да се помисли за пунктове за PCR тестове на летището България.

По този начин ще се облекчат всички български граждани, които се прибират в страната от дестинации, за които има изискване за представяне на отрицателен тест за КОВИД-19. По този начин ще бъде спестено неудобството и несигурността на гражданите ни за провеждане на този тест в чужбина.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията