София. Вицепремиерът Марияна Николова проведе телефонен разговор с Мехмет Ерсой, министъра на културата и туризма на Турция. България и Турция имат традиционно отлични двустранни отношения на политическо и експертно ниво, включително и в областта на туризма, заяви министър Николова. И подчерта, че Турция е приоритетен туристически пазар и партньор на България.

Вицепремиерът посочи още, че към момента съвместно с Министерство на здравеопазването проучваме възможностите за отпадане на ограниченията за влизане в България от Турция за български и турски граждани. И допълни, че очаква в близко бъдеще усилията ни в тази насока да имат положителен резултат. Възстановяването на туристопотока би имало изключително позитивен ефект върху туристическия бранш на двете държави, допълни още тя.

Министър Мехмет Ерсой подкрепи идеята да се работи активно в посока за отпадане на ограничителните мерки за пътувания, като допълни, че това ще подпомогне развитието на сектор туризъм и в двете страни. Вицепремиер Николова обясни, че са предприети стъпки и е информирано Министерството на здравеопазването за проведения разговор и то трябва да прецени възможните последващи дейности.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията