Бейзат Тунали
Slide
Slide

София. „TEZ TOUR“ навлиза във вътрешния туристически пазар в България, научи информационна агенция bgtourism.bg от г-н Бейзат Тунали – генерален представител на TEZ TOUR за България.
„TEZ TOUR“ е един от големите международни туроператори, присъстващ на световния пазар вече над 25 години. В портфолиото си имаме повече от 400 000 хотела по света.
„Нашите туристи пътуват в над 30 държави, като в 20 от тях имаме собствени приемащи офиси и един от тях е „TEZ TOUR България“. Именно нашата страна е единствената в семейството на „TEZ TOUR“, която се занимава с две туристически дейности – изходящ и входящ туризъм. В сегашната глобална криза, причинена от COVID-19, сме засегнати и от двете страни. Туризмът като отрасъл се оказа най-уязвим, защото много лесно се повлиява от кризите и след това се възстановява с по-бавно темпо“, посочи Тунали.
Той призна, че пандемията е нанесла поражения в много неподходящ момент – точно, когато показателите на компанията са били най-високи и са се радвали на устойчиво развитие. „През 2019 г. обслужихме 43 хиляди входящи туристи в България и си поставихме амбициозната цел за 45 хиляди туристи през 2020 г. Впечатляващото тук е, че достигнахме 45% ранни резервации като 66% от тях бяха само от Естония. Очаквахме наистина един изключително добър туристически сезон. За съжаление, неочакваните събития от последните месеци и последвалата икономическа криза изнендаха целия бранш“, каза още Тунали. „От друга страна, възникналата ситуация ни даде тласък по-бързо да осъществим плановете за България, които планирахме през последната година.
Добрата новина е, че „TEZ TOUR България“ вече навлиза и на вътрешния пазар в България, като ще предлага почивки на родното море и планина през тазгодишното лято и зима. Богатото разнообразие от хотелски бази, плод на дългогодишно партньорство и услугите на високо-квалифицирания ни екип от специалисти, вече ще се предлагат и за българските граждани. Всички сънародници, решили да прекарат своята лятна ваканция по черноморието ни, ще могат да избират между едни от най-добрите курорти като Слънчев бряг, Обзор, Св. Св. Константин и Елена, Елените, Златни пясъци, Несебър, Поморие, Равда, Свети Влас, Созопол и други. През последните седмици и месеци вложихме усилията и времето си да разработим и да акцентираме върху продуктите, които предлагаме на вътрешния пазар. Без съмнение, нашата инфраструктура го позволява. Тези действия бяха провокирани и с цел създаване на предимство при пренасочването на клиенти, които не могат или не желаят да се възползват от направените си резервации за почивка в чужбина през лято 2020“ заяви шефът на TEZ TOUR за България.
„Пазарите, с които обикновено работим във входящия туризъм са Русия и Източна Европа – те също ще бъдат много засегнати по отношение на туристическите пътувания извън страната. По мнението на колегите от други офиси на TEZ TOUR, има възможност сезонът да потръгне през юли. Това зависи изцяло от решението на държавните власти, дали ще позволят международните туристически пътувания.
Към настоящия момент, въпреки негатив не бихме могли да потвърдим, че се очертава хубава картина за 2020 г., но смятаме, че трябва да подходим със замах към 2021 г. и да направим съответното планиране в бизнеса.Ако разпространението на вируса се свие, и дори изчезне, през 2020 г. и ако успеем да навлезем в добър процес на подготовка, то много вероятно е да имаме много успешен сезон в туризма през 2021 година“, смята Бейзат Тунали.
„Към настоящия момент, ние от „TEZ TOUR“ оставаме позитивни и гледаме право напред и нагоре с увереност, че все още има възможност да се осъществи летния сезон през 2020 година. Не само в България, но и популярните и любими на българите дестинации като Турция и Египет също усилено подготвят курортите и хотелите си, така че да осигуряват максимална сигурност, комфорт и спокойствие за гостите си.


За клиентите, които обичат да планират от рано своята ваканция, вече сме готови и с най-популярните си програми за нова година и за 2021 г., които вече са в продажба. С подкрепата на другите ни офиси по света и активната ни съвместна работа сме сигурни, че догодина ще можем да предложим още по-качествени услуги и сигурност за нашите клиенти, както и че заедно ще устоим на тази безпрецедентна и трудна за всички ситуация“, заяви още за Национална информационна агенция bgtourism.bg Бейзат Тунали.

Очаквайте най-новите, най-актуалните, най-атрактивните предложения за ваканция в България през 2020 година.

Онлайн туристическото изложение „Резервирай в България“ ще се проведе в сайта bgtourism.bg и във фейсбук страницата facebook.com/bgtourism.bg на 8, 9 и 10 май 2020 г.

Участниците в първото издание ни дават самочувствието да предложим най-добрите оферти и дестинации за безопасна почивка в България!

#ОстанетеСиВкъщи и „ИзберетеВаканциявБългария

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията