Slide
Slide

Травел блогър е заплашен със съд, след като споделил снимка от полет Сидни – Индонезия, на която се шегува с написаното на ръка меню, раздадено на пътниците от бизнес класата на авиокомпанията „Garuda Indonesia“.

Риус Вернандес, популярен в интернет с блоговете за пътешествията си, се връщал в родната си Индонезия именно на този полет. Когато получил менюто за вечеря, написано на лист хартия, който сякаш току-що бил скъсан от тетрадка, той го снимал и споделил на своите 90 000 последователи. За да подчертае иронията, към изображението той добавил надписа: „Менюто все още се принтира, сър“.

Два дни след споделянето на поста господин Вернандес кача друга снимка на писмо от индонезийската полиция, според което авиокомпанията съди него и годеницата му за клевета.

Обратите в тази история обаче не свършват дотук… След известно време Риус Вернандес получил извинение от Garuda, в което тя твърди, че менютата не били предназначени за пътниците. „Не бях ядосан или засегнат. Просто си вършех работата – да споделям впечатленията си от различни авиокомпании, и в случая – да опиша всичко, случило се по време на полета“ – коментира травел влогърът.

Източник: Daily Mail Australia, превод Гергана Желева

Сподели публикацията