Кралско бяло! Зашеметяваща Кейт събра погледите на всички по време на Ордена на Жартиера
Кралско бяло! Зашеметяваща Кейт събра погледите на всички по време на Ордена на Жартиера
Slide
Slide
Slide
Slide

Уиндзор. Кейт Мидълтън беше отново впечатляваща този следобед. Тя обра погледите на всички, които присъстваха на празничната служба на Ордена на Жартиера в замъка Уиндзор. 37-годишната херцогиня на Кеймбридж бе облечена в бял тоалет на Катрин Уокър в стил 50-те, а по сакото имаше черна дантела, която подчертаваше тоалета. Шапката, портмонето и обувките бяха в черно. Истинска стилна кралска класика в бяло и черно, която открои Мидълтън, благодарение на чаровната усмивка и добра форма. Припомняме Ви, че през април м.г. тя стана майка за трети път.

Към Кейт се присъединиха испанската кралица Летисия, кралица Максима от Холандия и херцогинята на Корнуел за годишната служба.
Испанската кралица носела рокля за £ 250, съобщава “Сън”, а кралицата на Холандия бе заложила на бледо родова рокля. 

Кралят на Испания Фелипе VI (вляво) и крал Вилем-Александър от Холандия – в рицарски дрехи, вървят заедно към параклиса на ордена „Свети Георги“ в замъка Уиндзор

Сред сегашните носители на ордена са съпругът на кралица Елизабет II – херцог Филип Единбургски, синът ѝ принц Чарлз, другите ѝ двама синове – принц Андрю и принц Едуард, дъщеря ѝ принцеса Ана, внукът ѝ принц Уилям, както и принцеса Александра – внучка на британската кралица Виктория.
Един от първите носители на високото звание е първородният син на Едуард III, по прякор Черният принц.
Орденът на жартиерата е учреден през 1348 година от крал Едуард III. Това е най-високата награда за преданост и доблест и неслучайно негови рицари са членове на кралската фамилия, близки до нея, както и държавни глави.
Английският рицарски орден е учреден по време на Стогодишната война, като с този орден Едуард прави опит да обвърже по-силно най-важните рицари на кралството си. Всяка година събитието привлича погледите не само на местните жители, но и на множество туристи.

Кралицата на Великобритания с кралското семейство на Холандия, снимки Press Association
Сподели публикацията