Slide
Slide

Базел. 10 души бяха ранени и настанени в болница веднага, след като самолета от Прищина (Косово) за Базел кацна на швейцарска земя. 30 минути след излитането вчера пътниците са били подложени на ужасяваща турболенция, съобщи Мариета Баша, която е преживяла полета.

„Страхувах се за живота си по време на внезапната турболенция. Мислех, че всички ще умрем. Съпругът ми е с изгорен врат, след като напитките от кафето и чая хвъркнаха във въздуха и отидоха отгоре пътниците“, разказа Мариета.

По време на жестокото друсане един от стюардите е изхвърчал и се ударил в тавана на самолета.

„Всички, които бяха откарани в болницата, бяха получили леки наранявания, а един от пътниците имаше рана на главата си“, съобщиха от летището в Базел.

По информация на посолството ни в Швейцария към момента няма данни български граждани да са били на борда на самолет Boeing 737-300 на авиокомпания ALK Airlines, с регистрация LZ-MVK, който попада в силна турбуленция на 16.06.19 г.

Служители на посолството ни в Швейцария са в контакт с местните власти по случая.

Самолетът е изпълнявал полет от Прищина (Косово) до Базел (Швейцария). Кацнал е успешно на летище Базел, а след кацането на пътниците е оказана помощ от летищните власти.

Сподели публикацията