Slide
Slide

На всички пристигащи в Египет до 30 април 2021 г. се предоставя безплатна туристическа виза за един месец, която е на стойност 25 долара.

Хургада. На слънце, плаж и много забавления се наслаждават българските туристи тази седмица в Египет. През уикенда (20-21 март) поредните нашенци ще отлетят към топлата дестинация, която този март изкушава сънародниците ни с изключително атрактивни и достъпни ол инклузив оферти.

Първите български туристи в Египет през т.г. вече се наслаждават на слънчево време и богата разнообразна програма

Днес в Луксор е 32 градуса, а прогнозата сочи, че в неделя живакът ще скочи до 39 градуса. В Шарм ел Шейх термометрите в следващите дни ще покажат 35 гладуса, като слънчево и приятно ще бъде времето и в Хургада, където са основно туристите от България. В столицата Кайро ще бъде 31 градуса.

Ето кои дестинации резервират българските туристи в началото на март, вижте кои са едни от най-атрактивните предложения

Много от пътуващите избират именно Африка и по-специално Египет заради високите температури и морския климат, който подсилва имунната система, йонните изпарения, които подобряват функцията на белите дробове и слънцето – източник на витамин D.

На коктейли на плажа и хубаво настроение се наслаждават туристите в Египет

Освен всички тези ползи, клиентите получават разнообразни екскурзии, които ги потапят в древната история на Египет, както и много забавления, които ги откъсват от тревогите в личен и професионален план.

Сериозно се набляга на мерките, които се спазват в Египет, въпреки че случаите на заразени от COVID-19 в последните дни са едва под 1% – носенето на маски е задължително, осигурява се социална дистанция, автобусите и хотелите работят на максимум 50% запълняемост, коментират туроператори, които се надяват след последната среща с здравните власти, те да преосмислят заповедта си от 12 март и да не поставят пристигащите от всички държави от Африка под карантина.

Максим Бехар: Сейшелите са вече най-чистата и най-сигурна дестинация за туристите в света

Хубавото време, прекрасната дестинация и желанието за пътуване, кара мнозина да отскочат до пирамидите и плажа на Червено море, които са на по-малко от 3-часов полет от София.

Родните туроператори предлагат полети от София и Варна, а офертите им в момента са с големи отстъпки.

Важно е да се отбележи, че на всички пристигащи в Египет до 30 април 2021 г. се предоставя безплатна туристическа виза за един месец, която е на стойност 25 долара. Това е една от мерките на местните власти за стимулиране на туризма в страната.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията