Slide
Slide

Никозия. С 12 нови плана на обща стойност 3 милиона евро правителството на Кипър ще субсидира проекти за развитие на туризма през тази година, съобщи БНР. Целта е те да подпомогнат средиземноморската страна да се утвърди като целогодишна дестинация с разнообразен и висококачествен туристически продукт.

Новите схеми за безвъзмездно финансиране са насочени към развитие на специализиран и алтернативен туризъм, създаване и подобряване на необходимата за тях инфраструктура, насърчаване на използването на цифровите технологии в сектора, подчерта заместник-министърът на туризма Саввас Пердиос.

Целта е удължаване на туристическия сезон и обогатяване на представения от страната туристически продукт с автентични преживявания, заяви Пердиос.

Плановете предлагат финансова помощ на местни власти, организации и компании не само в традиционните за туризма на острова крайбрежни зони, но също така в планински и селски райони.

Две грантови схеми ще се прилагат за популяризиране сред чуждестранните гости на характерни месни занаяти и винопроизводството като част от кипърската идентичност.

Предвидени са субсидии за проекти, които ще подобрят качеството и естетиката на кипърските плажове, както и за предлагане на услуги за развлекателно гмуркане.

Зимен, конферентен, круизен и религиозен туризъм също ще получат по-активно развитие с безвъзмездните средства.

Сподели публикацията