Slide
Slide

София. Винаги сме имали добри съседски отношения и взаимно сътрудничество, и трябва да направим всичко възможно, за да насърчаваме туристическите пътувания между двете държави. Това заяви министърът на туризма Христо Проданов по време на срещата си с Н. ПР. Бръндуша Предеску, посланик на Румъния в София.

„Не можем да си представим летния сезон без румънски туристи по Черноморието. Именно поради тази причина взаимоотношенията и връзките ни са толкова важни и се надявам да ги продължим и занапред, за да можем бързо и оперативно да решаваме възникващите проблеми“, уточни министър Проданов.

Посланик Предеску поздрави министъра за стабилното правителство, което в момента има България, като пожела на министър Проданов успешна работа и го информира, че политическият диалог между двете страни е изключително добър. „Румънците продължават да избират България като първа дестинация поради високото качество на услугата, не само по Черноморието“, поясни посланикът. И добави, че в последните години румънските туристи започват да посещават и зимните ни курорти за своите ваканции, както и спа туризма, който също е на много добро ниво.

В контекста на предстоящия летен сезон бяха обсъдени темите за транзитното преминаване на автобуси през Румъния с украински, молдовски и полски туристи, желаещи да почиват у нас, както и преминаването на румънски туристи през България и заплащането на т.нар. тол такси.

Сподели публикацията