Деница Сачева, снимка Руслан Йорданов
Slide
Slide

Добрич. Разширяването на пакетите за здравна профилактика е стъпка в правилната посока. Това заяви на въпрос на  bgtourism.bg в Добрич министърът на труда и социалната политика Деница Сачева относно възможността за включване в списъка на НОИ за здравна профилактика на сертифицирани в министерствата на туризма и здравеопазването Медикъл СПА центрове и хотели. В момента само 45 хиляди българи могат да се възползват от програмата.

„Темата за здравната профилактика е изключително важна. Всъщност ние в момента можем да се предпазим от вируса най-много преди всичко като правим така, че сме здрави и имаме добра имунна система. Едва след това, от моя гледна точка, идват маските, дезинфекцията и всичко друго. Аз съм за предложения, които са по отношение на разширяване на здравната профилактика, въпросът е те да са разумни, балансирани и ефективни. Необходими са разчети за вземане на решение за включване в списъка на НОИ за здравна профилактика на сертифицирани в министерствата на туризма и здравеопазването Медикъл СПА центрове и хотели“, каза Сачева.

Топ предложение: Премио травел потвърди два чартъра до Анталия през ноември, туроператорът вече изпраща групи до Ликия и Кападокия

„Разширяването на пакетите за здравна профилактика е стъпка в правилната посока. Да мине програмата за ваучери за хората, които са на първа линия и да видим какви са ефектите.

Всичко, което е свързано със здравен туризъм, профилактика, подсилване на имунна система – това е изключително важно и приоритетно за нас.

Въпросът относно ваучерите за здравен туризъм е да не направим така, че да създадем една възможност за печелене на пари, а не за реална употреба“, добави Сачева.

Най-важните новини от туризма в България тук

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – доказан, актуален, авторитетен и независим източник на информация!

2 години bgtourism.bg – над 2 милиона читатели!

Сподели публикацията