Slide
Slide

Будапеща. Унгарците Лила Гангел и Балаш Колтаи създадоха иновативен музей, който привлича в Будапеща туристи от цял свят. Месечно т.нар. „селфи музей“ (Museum of Sweets & Selfies), който позволява на хората да позират край розови палми, да флиртуват с фламинго, да карат еднорог, да позират до шарени плодове или да се забавляват в многоцветни вани, вече се посащева от над хиляда души месечно. Музеят с ярките цветове е истинска Instagram мечта!

Възможностите за селфи са сред 11 интерактивни инсталации на площадка от 400 квадратни метра.

Слухът за новия музей се разпространи бързо чрез платформите Instagram и Snapchat и днес е истинска атракция за местни жители и туристи.

Унгарците са решили да отворят музея през декември м.г., вдъхновени от Американския музей на сладоледа в Съединените щати, който представлява интерактивна изложба на сладолед и бонбони, често използвана като фон за селфи.

Входът е 10 евро, а обиколката на музея продължава 90 минути. „Играем с форми и цветове и се опитваме да махнем границите на хората и да оставим тяхната креативност да нахлуе“, каза пред АФП Лила Гангел.

Сподели публикацията