Slide
Slide
Slide
Slide

Чепеларе. С нови указателни табели и информационни табла с карти и нанесени по тях маршрути може да се похвали чепеларското село Проглед след акция на доброволци, организирана от ТД „Насам – натам“, съобщиха от общинската администрация.

Хора от Варна, Бургас, София, Перник, Чепеларе – всички свързани с Проглед, ако не с родство, то с любов към историята и даденостите му – със собствени сили са монтирали над 50 броя указателни табели, бетонирали са жалони на всеки важен разклон (4 броя общо), а на ключови места – в селото и на отбивката от Републикански път II-86 за Проглед са поставени две информационни табла, от които туристите могат да видят всичко необходимо.

В Чепеларе показват красотата на България и с разходки на кон, една от спирките е любимият заслон на Тодор Живков

Благодарение на инициативата, в чиято основа всъщност стоят кметският наместник на Проглед Иван Анастасов и местният туристически бизнес, вече всеки турист може, следвайки маркировката, да посети някой от 6-те параклиса, съградени от жителите на Проглед, да стигне до Чепеларе, Пампорово, Рожен, Обсерваторията или хижа „Момчил юнак“, без да се налага да пита за посоката, или просто да се разходи и да се наслади на гледките, които мястото предлага.

Чепеларец вдигна Глинена къщичка като от приказките, която привлича туристи от цял свят

Табелите и информационните табла са устойчиви на атмосферни влияния и ще носят полза на гостите на Проглед и Родопа планина дълго време. Маршрутите са 7 на брой и покриват широк спектър от предпочитания – преход, разходка, почивка сред природата. Скоро ще бъде изработена и брошура, която съдържателите на къщи за гости и хотели ще раздават безплатно.

Рекордно дълга въздушна атракция ще посреща туристи в Чепеларе това лято

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията