Slide
Slide

Балчик. От 18 до 30 юли в ДКИ КЦ Двореца – Балчик, за трета поредна година ще се проведе международната инициатива „Дни на италианската култура“, по време на която са предвидени две събития – концерт и изложба.

На 18 юли, от 21 ч. на Открита сцена „Двореца“ солисти на Двържавна опера – Варна ще представят концерта “ Музиката на Италия“. Билети можете да закупите на касата на Двореца, разположена на плажната алея -10 лв. – за възрастни, 8 лв. – деца и пенсионери. Повече информация можете да получите на 0899 88 34 78.

Изложбата „Леонардо – благородният гений “ гостува в Двореца Балчик от 20 до 31 Юли 2020 г.

Тя е подготвена от Негово Превъзходителство Стефано Балди – посланик на Р Италия в България и е посветена на 500-годишнината от смъртта на Леонардо да Винчи.
Посетителите ще имат възможност да видят Леонардо, представен по един нестандартен начин – не само като гений и знаменит художник, скулптор, архитект, изобретател или инженер, но и като реална личност. Личност, която твори във всеки миг от живота си, която се съмнява и търси, която е изпълнена с любов и несекващ интерес към целия свят, която изобретява идеи и поставя основите на модерното мислене.
Личност, която е един от основните модели за мисленето на съвременните творци, изследователи, учени и всички останали хора.

В Каменна зала ще бъдат подредени 14 винилни платна, разказващи не само за творчеството на гениалния художник, но и за неговата личност.
Изложбата ще бъде открита официално от Негово Превъзходителство Антонио Таркуинио – почетен консул на Р Италия във Варна на 22.07.2020 г. от 15.00 часа в зала Каменна на Двореца Балчик.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията