Slide
Slide

Чепеларе. По интересен начин в китното чепеларско село Хвойна показват красивата природа на България. Втора година вече Конна езда „Аспарух“ организира преходи за начинаещи и напреднали. Разходките сред природата с уникален релеф са с продължителност 2 или 3 часа, полудневни, целодневни и двудневни за най-опитните ездачи. Най-дългият преход е 26 км в едната посока, съобщи за bgtourism.bg собственичка Зорница Юрукова, която е и инструктор по конен спорт. Тя посочи, че основно работят с български туристи. Всеки преход започва с начален инструктаж.

Чепеларец вдигна Глинена къщичка като от приказките, която привлича туристи от цял свят

Разполагат с 10 коня, които са специализирани за планинска езда. Преходите се извършват от водач, който е сертифициран инструктор. Организират се и уроци по езда. Туристите на кон имат възможност да се насладят на красотата на района на Хвойна, ходят до до водопадите на село Орехово, Чудните мостове и други забележителни места в околията на община Чепеларе, която е в сърцето на Родопите. Най-масовите турове са за начинаещите, като домакините разполагат и с двуколка, която вози най-малките деца. На 31 май конна езда „Аспарух“ организира един различен празник по случай 1 юни – Деня на детето, преход „Мама, татко и аз“. За 6 юни е планирана двудневна езда от връх Пашалийца до Хайдушки поляни, като в първия ден обедната почивка от 1 час ще бъде на средата на трасето на любимия заслон на Тодор Живков, а настаняването ще бъде в хижа на брега на едно от трите езера и с обща вечеря около огъня.

Рекордно дълга въздушна атракция ще посреща туристи в Чепеларе това лято

Желаещите да се включат могат да направят това чрез резервации на телефон +359 882 29 89 99 или чрез фейсбук страницата на Конна езда „Аспарух“.
Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията