Около 7-9 % ръст на туристи през зимния сезон отчитат хотелиери в Пампорово
Около 7-9 % ръст на туристи през зимния сезон отчитат хотелиери в Пампорово
Slide
Slide
Slide
Slide

Над 75% е била средна заетост на легловата база

Пампорово. Ръст на туристи от около 7-9 процента се наблюдава през приключилия зимен сезон в Пампорово, заяви Пантелей Мемцов, председател на Регионалната туристическа асоциация “Родопи”, цитиран от БТА.

По негова оценка ски сезонът е успешен с над 75 на сто средна заетост на легловата база в хотелите. Намаление се отбелязва по отношение на турските групи, главно заради поевтиняването на турската лира, но спадът при туристите от южната ни съседка се компенсира от активна маркетингова политика към пазари като Русия, балкански и европейски страни, уточнява Мемцов.

Зимният сезон е сравнително по-добър от миналогодишния, според данни на асоциация “Родопи”. Ръстът според Мемцов се дължи както на благоприятните метеорологични условия и достатъчно сняг, така и на добрата организация при поддържането на ски зоната. Курортът успява да се наложи с предлагането на ски услуга за всеки, ски зоната е подходяща за семейна почивка, осигурявайки трасета и за напреднали, и за начинаещи, коментират хотелиери. Домакинството на престижния форум Интерски Конгрес през втората половина на март също е фактор за увеличения туристически поток. Провеждането на Конгреса осигури висока заетост в хотелите и в “крилото” на сезона, когато туристите обичайно намаляват. Увеличение се наблюдава при ирландските ваканционни групи.

Резервациите за празничните дни около Великден също показват засилен интерес към курорта, посочват от асоциация “Родопи”. Голяма част от хотелите в Пампорово ще работят до края на април, независимо че ски сезонът приключи на 7 април. Записванията за летните месеци също са в ход, особено за дните около Роженския събор.

 

Сподели публикацията