Bgtourism.bg    Spatourism.bg    Jobs.bgtourism.bg    Destinations.bg
ABAX - Почивки о-в Джерба, Тунис
Хотел Casa di Fiore SPA & Medical 5* в Кранево
дом България София Министърът на туризма: ББР да отпуска кредити за туризма с преференциални лихви

Министърът на туризма: ББР да отпуска кредити за туризма с преференциални лихви

Slide
Slide

По думите му Нинова е успяла да промени БСП в положителна посока

София. „Първата ни задача е бързото разпределение на 60-те милиона помощи за туризма, заложени в актуализацията на бюджета, плюс 6 млн. за туроператорите. Енергийните помощи следва да бъдат продължени. ББР пък трябва да започне да отпуска кредити с преференциални лихви за бранша“. Това заяви новият министър на туризма Христо Проданов в студиото на „Твоят ден“ по NovaNews.

По думите му печалбите в туризма са отишли в плащане на непосилни сметки за ток. „Това е най-засегнатият сектор. Необходима е помощ от държавата, за да се възстанови. Браншът носеше 13-14% от БВП, а в момента е под 10%“, разкри той.

Проданов каза, че ще се срещне с всички представители на туристическия бранш и увери, че ще работи за това секторът да носи печалба. „Идеята на туризма е пари, изработени някъде по света, да идват у нас и да бъдат оставени тук“, категоричен е министърът.

Христо Проданов: Кадрите са основна предпоставка за развитието и обезпечаването на туристическия бранш

Според него оборотите трябва да се смятат на средномесечна база, защото туризмът е сезонен бизнес. „Да се изчислят приходите и да се види дали спадът в приходите надвишава 20%“, призова министърът.

Проданов допълни, че от управляващата коалиция тръгват с конструктивни намерения да променят България. “Надявам се да бъде устойчива, за да може да направи заложените в коалиционното споразумение промени“, посочи Проданов.

Той коментира и ситуацията в БСП. „Единомислие в партията никога не е имало, но има голямо мнозинство. Корнелия Нинова ще си прецени дали да се яви на следващите избори. Тя успя да промени партията в положителна посока, не е излишно да участва“, смята той.

Целия разговор гледайте във видеото.

Сподели публикацията