Slide
Slide

Ню Йорк. Животът е като сладоледа – трябва да му се насладим, преди да се разтопи. И след като Музеят на сладоледа вече има сграда и в Ню Йорк, посетителите ще могат да подслаждат дните си в него през цялата година, съобщава Т+L.

Според американския вестник USA Today Музеят на сладоледа открива перманентен филиал в Голямата ябълка, така че ако сте фенове на сладките изкушения, поднесени в културната обстановка на Америка, сладоледът в музея ще зарадва вкусовите ви рецептори и последователите ви в Инстаграм.

Нова Година в хотел Терма Еко*****

В тази нова част на Музея, намираща се на Бродуей 558, кв. СоХо, гостите са посрещнати в ягодоворозово лоби, завършено с гигантска топка сладолед. Дотук добре. След това посетителите преминават през 13 нови помещения с интересни и забавни експонати, които запълват площта на музея от 25 000 кв. фута. В тях, разбира се, всеки може да си хапне безплатен сладолед.

Музеят на сладоледа разполага с няколко временни локации на територията на САЩ, сред които са тези в Лос Анджелис и в Маями, и с една постоянна – в Сан Франциско. Институцията, посветена на сладоледа, предоставя „преживяване на мултисетивните експресии на сладоледа, които задоволяват апетита на нашето поколение“, пише в уебсайта на Музея.

Маниш Вора, един от основателите на Музея, заяви наскоро пред Usa Today, че филиалът му в Ню Йорк ще бъде надграден съобразно исканията на посетителите и въображението на служителите. Той добави и че това е най-големият и най-творческият осъществен проект на екипа до днес.

Музеят на сладоледа в Ню Йорк посреща своите гости всеки ден без вторник, от 9:30 до 22:00 часа, като откриването му се състоя на 14-ти декември. Цената на един билет е 39 долара, а входът за деца под 2 години е безплатен. До сградата на Музея са разположени магазин за сувенири и кафене, за чието посещение не е нужно да се купуват билети.

Гергана Желева

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията