Slide
Slide

Самотраки. Развръзка на туристическата криза на гръцкия остров Самотраки – днес започна извозването на туристи, които дни наред останаха блокирани на острова. По обяд в Александруполис пристигнаха първите хора, напуснали острова.

Преди броени минути към острова тръгна поредното корабче, съобщи БНТ. А преди малко първото българско семейство, се върна от Самотраки. То е от Велико Търново и е прекарало 12 дни на острова. За тях най-голямото неудобство, което са срещнали са непредвидените разходи за квартира.

Въпреки че започна извозването на туристи от и за Самотраки, напрежението на острова все още е налице. Според българите там билети за корабите са разпродадени. Нещо повече в момента не се записват имена в списъка на чакащите.

Надеждата на сънародниците ни там е големият ферибот за 600 души, който би трябвало тази нощ да ги извози до Александруполис. Притесненията на нашите сънародници на острова са, че на пристанището няма достатъчно полиция и техните опасения са че може да възникне напрежение при качването на ферибота.

Тази вечер за известно време е спрял тока в района на пристанището но вече електричеството е възстановено. Тук на пристанището в Александруполис отново се извиват опашки от туристи, чакащи да потеглят към Самотраки. Част от тях ни споделиха, че билетите са разпродадени и се записват в списък на чакащите.

Сподели публикацията