Морският орган или „morske orgulje“, както е известен на хърватски език, е проектиран от архитекта Никола Басик.
Slide
Slide

Задар. В хипнотизиращо сътрудничество между човечеството и природата този 230-метров морски орган в Хърватия използва енергията на ветровете и водите на Адриатическо море, за да създаде случайни, но успокояващи и хармонизирани звуци.

Местни жители и любители на музиката обичат да почиват по ивицата и да се наслаждават на звуците.

Дългият бетонен бряг е създаден по време на Втората световна война, но е бил опустошен и не е изглеждал добре. Днес реконструкцията му привлича множество туристи и се оказва действително магична.

Местни жители и любители на музиката обичат да почиват по ивицата и да се наслаждават на звуците.

Морският орган или „morske orgulje“, както е известен на хърватски език, е проектиран от архитекта Никола Басик. Водата и вятърът влизат през дупки в долната част на стъпалата, където се насочват към резонансни камери. Звуците от тези камери излизат през дупки по най-високите стъпала и омайват местни жители и туристи.

Водата и вятърът влизат през дупки в долната част на стъпалата, където се насочват към резонансни камери. Звуците от тези камери излизат през дупки по най-високите стъпала и омайват местни жители и туристи.

Предполагаме, че ще се съгласите, че този орган е огромно подобрение и впечатляваща атракция! Разгледайте снимките и чуйте музиката на природата. zadar.travel

Светлана Йорданова

Сподели публикацията