Slide
Slide

Eau Spa, Маналапан, Флорида, САЩ
Спа център Eau, разположен в курорта Eau Palm Beach & Spa в Палм Бийч, е очарователно пространство с площ от 40 000 квадратни метра, което поставя акцент върху отпускането и глезенето. Просторният спа център се възползва от тропическото местоположение, безпроблемно преминавайки отвътре-навън, като всеки ход предлага пик от буйни градини, фонтани и синьо небе извън прозорците на спа центъра. Това не е спа център, който се взима прекалено сериозно – започнете посещение с чаша шампанско и след това си пожелайте нещо във фонтана за желания на спа центъра (който съчетава лечебни земни, въздушни, пожарни и водни елементи). Когато става въпрос за подмладяване обаче, персоналът на СПА приема работата си сериозно, с пълно меню от масажи, процедури за тяло и процедури за лице, насочени към нуждите на всеки гост.
ESPA в The Ritz-Carlton, Макао, Китай
Успокояващо уединение сред светлините и оживеността на екзотичната Cotai Strip, ESPA в The Ritz-Carlton, Макао има за цел да поглези ума, тялото и душата с уникални процедури за подпис и луксозни нови съоръжения в курортния комплекс Galaxy Macau.
Заемането на споделено пространство между всички апартаменти The Ritz-Carlton, Макао и най-големият в света JW Marriott, известният международен спа марка ESPA е известен с персонализирани преживявания, ефективни природни продукти и снизходителна среда, предизвикваща блаженство.
The Spa в Mandarin Oriental, Токио, Япония
Ще се почувствате на върха на света в Спа в Мандарин Ориентал, Токио. И не заради четирите ръце с ориенталска хармония и масажа (макар че това със сигурност не боли). Разположен на 37-ия етаж на Mandarin Oriental, Токио в кулата Nihonbashi Mitsui, СПА центърът ви дава ослепителна гледка към града отдолу с прозорци от горе до долу. Любимата гледка е от Matsukaze Suite, където можете да погледнете през двете стени от прозорци от безкрайна мраморна вана.
Sense, A Rosewood Spa в Mayakoba, Ривиера Мая, Мексико
Sense Spas може да се намери в Rosewood Hotels по целия свят, но няма нищо за Sense, A Rosewood Spa в изключителното светилище на Mayakoba за благополучие и релаксация на мексиканската Ривиера Мая. Цялостната концепция Sense е вдъхновена от най-добрите азиатски бани, като влива всяка локация – градска, тропическа или селска – с уникален местен характер. Този спа център, разположен във вътрешността на Rosewood Mayakoba, точно до Плая дел Кармен, не е изключение. Благодарение на сложна мрежа от канали, издълбани през варовик, свързващ съществуващите лагуни и мангрови гори, гостите на курорта се транспортират до луксозните си места за настаняване с лодка. Всеки суит разполага с частен басейн и крайбрежна локация (лагуна, канал или плаж), а някои разполагат с душ на открито. Единственият по рода си спа център отразява естествената тропическа водна тематика на курорта със зашеметяващ локал на собствения си остров и местни лечения.
Spa Botánico, Дорадо, Пуерто Рико
Влизайки в СПА Ботанико, светилище с пет акра в Дорадо Бийч, резерват Ритц-Карлтън, се чувства малко като откриването на изгубения свят, където лечебните растителни продукти цъфтят диво. Извисено 80-годишно фикусово дърво, нанизано с глобусови светлини охранява портала, където билки са подредени на всяка стена. Преминете през портал за пристигане в открития спа център, вдъхновен от природата, и ще видите следващата пергола, покрита с лоза, която оцветява басейна за размисъл, а оттам и градината от ананас. Изберете някоя криволичеща пътека и ще откриете съкровища от водопадни душове, които се изсипват от старомодни бъчви, за да се потопите в басейни, привидно вградени в джунглата. Налице е обрат на тази сцена: Въпреки, че Spa Botánico изглежда като вековна тайна, тя е построена през 2012 година. Резултатът е напълно модерен спа център с карибски характер и перфектна зеленина за лична неприкосновеност.

Превод Диана Михайлова, BGtourism.BG

Сподели публикацията