5-те летни образователни лагера за деца в Европа
5-те летни образователни лагера за деца в Европа
Slide
Slide
Slide
Slide

Летен лагер в Салерно, Италия
Салерно е град в Южна Италия. Лагерът, който се организира там, създава уютна и приятелска среда за децата. Разположен е в прекрасната местност Чиленто и предлага широка гама от спортни и културни дейности като: тенис, волейбол, стрелба с лък, танци и други. Класните стаи са оборудвани с модерна мултимедия, на разположение на малчуганите има и библиотека. Ако децата ви са на възраст между 11 и 16 години, можете да ги запишете за лагера, за да опознаят италианския език и култура. Предлага се и семейна програма, която дава възможност на родителите да учат италиански език с децата си.   
Международен детски лагер в Торгон, Швейцария
Международният лагер “Швейцария” е разположен в градчето Торгон в Алпите. Тук децата ви ще могат да развиват различни знания и умения, свързани както с чуждите езици, така и със спорта и работата в екип. Те ще се докоснат до швейцарската култура и ще открият цял нов свят. Въпреки че в лагера се говори основно на английски, има и часове по френски, немски и испански език. Между уроците децата ще могат да се позабавляват в снега или да посетят фабрика за производство на традиционното сирене Грюйер. Лагерът се организира както през зимата, така и през лятото.
Летен лагер в Марбея, Испания
Марбея е морски курортен град в Андалусия, Испания. С прекрасния си средиземноморски климат, зашеметяваща архитектура и чисти води, той е популярна дестинация за организирането на детски летни лагери от много години. Градът предлага уникално културно приключение, което със сигурност ще бъде интересно на малчуганите. Те трябва да са на възраст между 12 и 17 години, за да се включат в него. Ако детето вече е започнало да учи испански език, този лагер ще му помогне да развие комуникационните си умения и да общува по-свободно. През останалото време ще може да се отдаде на водни спортове, почивка на плажа, разходка из историческия град и още много забавления с връстниците си. 
Международен младежки лагер в Мюнхен, Германия
Този лагер е подходящ за малко по-големи деца – на възраст между 14 и 17 години. Той съчетава курсове по немски език с разнообразни спортни и развлекателни дейности, предлагащи чудесна почивка в Германия. Тук децата ви могат да разчитат на качествено обучение, пълен пансион и всичко, което им е необходимо за един приятен престой. Те ще участват в много дейности, включително спорт, културни семинари, екскурзии. Лагерът се провежда през месец август, а в него се включват деца от цяла Европа.
Езиков лагер за деца и тийнейджъри в Ница, Франция
С население от 600 000 души Ница е петият по големина град във Франция и несъмнено е чудесен избор, ако децата ви искат да учат френски език. Градът е особено предпочитан от тийнейджъри, тъй като след това доста от тях кандидатстват в някой от университетите тук. Ница е един от най-големите студентски градове във Франция. Езиковият лагер предлага много практически упражнения, както и настаняване в пансион. По време на почивките се организират екскурзии до Монако, Сен Тропе, Кан и други градове в страната. В програмата са включени и: спортни занимания, игри и музикални вечери. 

Диана Михайлова, BGtourism.BG

 

Сподели публикацията