Slide
Slide

Банско. Броени дни остават до началото на най-голямото спортно събитие на 2020 година в България – стартовете за Световната купа по ски алпийски дисциплини при жените. От 24 до 26 януари в Банско ще се събере елита на алпийките в света. Градът ще посрещне хиляди почитатели на високото спортно майсторство в най-престижните ски-дисциплини. Като съорганизатор, Общинската управа на Банско се подготвя усилено за традиционно отличното провеждане на състезанията и съпътстващата ги програма.

Кметът Иван Кадев организира поредната среща на институциите, които имат отношение и ангажименти, свързани с удобното, безопасно и сигурно пребиваване на спортисти, журналисти, гости и граждани на Банско в трите състезателни дни.

На фона на водната криза в страната, в подножието на Пирин в краткосрочен план такива опасения няма, докладваха от местното ВиК.

Метеорологичните прогнози се следят внимателно и всички имат готовност с техника и подсилени екипи да реагират на всякакви ситуации, стана ясно на срещата.

И по време на състезанията основните проблеми се очаква да бъдат свързани с трафика и паркирането. Още в първите дни на годината, кметът Иван Кадев издаде заповеди за временна организация на движението през зимния туристически сезон и по време на състезанията за Световната купа. Полицията и общинската служба за обществен ред и сигурност са натоварени с предизвикателството да предотвратят задръстванията и инцидентите. Движението по част от уличната мрежа в града, където са най-натоварените кръстовища, ще бъде направлявано от регулировчици в пиковите периоди.

Общината и полицията апелират за спазването на регулацията на движение и за паркиране. Противопожарната служба, почистващата техника и линейките трябва да имат безпрепятствен достъп до всички точки на града и ски-зоната. Затова, контролните органи предупреждават, че стриктно ще следят за нарушения и ще бъдат безкомпромисни в санкционирането.

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията