Slide
Slide

Мексико Сити. Туроператорът „Ара Тур“ стартира своята програма за преживяване на празниците по света, с която излиза от общата представа на културен, зимен или плажен туризъм, съобщи от Мексико за Bgtourism.bg управителят на компанията Ина Тонина.

„Ара Тур“ започна празничната си програма с Деня на мъртвите в Мексико. Амбициите на туроператора са да направи своите клиенти съпричастни на интересни и колоритни празници по цял свят.

Започва електронното гласуване за шестите Годишни награди в туризма

Пилотното издание на проекта е материализирано от две групи, коренно различни по своята същност. Първата е класическа туристическа,  която са включени всички посещения по програмата и втора – младежка с авантюристичен характер, в която са включени само самолетни билети, хотели и коли под наем.

Казанлъшки рози ще посрещат пътниците на летище Бургас (снимки)

Мексико оживява пред очите на туристите със своите традиции, емоции и специфично настроение. Групата по маршрута разгледа централната част на Мексико Сити, наслади се на емоционално пътуване по каналите на Сочимилко и преоткри Теотиуакан с неговите тайни и мистерии. Програмата продължи по каньона Сумидеро, в Сан Кристобал де лас Касас и Синакантан. Малко необичайно и на пръв поглед стряскащо, но в програмата се вписа и посещение на гробището в Пумуч, където костите на мъртвите са подредени в отворени кутии и на всеки празник се преподреждат и почистват.

С “България Еър” ще летим до 14 красиви кътчета в Италия, авиокомпанията и ITA Airways подписаха споразумение за съвместни полети

Истински вълнуващо е докосването до света на олмеките в парка „Ла Вента“, както и екзотиката на джунглата, погълнала Паленке. Поради ограниченията за посещения срещу COVID-19 ентусиазираните българи не успяха да минат по пътя сред влажната тропическа гора, но опитаха „Кукарача“ и „Кучинита пибил“ в традиционен ресторант, както и погледнаха света с очите на маите от посткласически период в Ушмал.

Нощният спектакъл на Чичен Ица не само разказва историята на това място, но прави зрителите участници в невероятни исторически моменти.

Групата юнашки преодоля ниското ниво в разлива на рио Лагартос, но газейки до колене в лепкава бяла кал доказа силния дух на истинския авантюрист.

Прохладните води на сенота Хубику, екзотичните пътища на Пунта Алиен, огромните костенурки и топли води на естествения басейн край бреговете на  Карибско море превърнаха пътуването в неповторимо преживяване. Тропически дъждове и многократна промяна на времето в течение на деня направих преживяването наистина неповторимо.

От края на януари стартира програмата за 2022 година и тя е насочена към истинските любители на екзотични преживявания, история и безкраен пазник.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията