Български туроператор започна от Мексико своята нова програма за преживяване на празниците по света
Български туроператор започна от Мексико своята нова програма за преживяване на празниците по света
Slide
Slide
Slide
Slide

Мексико Сити. Туроператорът „Ара Тур“ стартира своята програма за преживяване на празниците по света, с която излиза от общата представа на културен, зимен или плажен туризъм, съобщи от Мексико за Bgtourism.bg управителят на компанията Ина Тонина.

„Ара Тур“ започна празничната си програма с Деня на мъртвите в Мексико. Амбициите на туроператора са да направи своите клиенти съпричастни на интересни и колоритни празници по цял свят.

Започва електронното гласуване за шестите Годишни награди в туризма

Пилотното издание на проекта е материализирано от две групи, коренно различни по своята същност. Първата е класическа туристическа,  която са включени всички посещения по програмата и втора – младежка с авантюристичен характер, в която са включени само самолетни билети, хотели и коли под наем.

Казанлъшки рози ще посрещат пътниците на летище Бургас (снимки)

Мексико оживява пред очите на туристите със своите традиции, емоции и специфично настроение. Групата по маршрута разгледа централната част на Мексико Сити, наслади се на емоционално пътуване по каналите на Сочимилко и преоткри Теотиуакан с неговите тайни и мистерии. Програмата продължи по каньона Сумидеро, в Сан Кристобал де лас Касас и Синакантан. Малко необичайно и на пръв поглед стряскащо, но в програмата се вписа и посещение на гробището в Пумуч, където костите на мъртвите са подредени в отворени кутии и на всеки празник се преподреждат и почистват.

С “България Еър” ще летим до 14 красиви кътчета в Италия, авиокомпанията и ITA Airways подписаха споразумение за съвместни полети

Истински вълнуващо е докосването до света на олмеките в парка „Ла Вента“, както и екзотиката на джунглата, погълнала Паленке. Поради ограниченията за посещения срещу COVID-19 ентусиазираните българи не успяха да минат по пътя сред влажната тропическа гора, но опитаха „Кукарача“ и „Кучинита пибил“ в традиционен ресторант, както и погледнаха света с очите на маите от посткласически период в Ушмал.

Нощният спектакъл на Чичен Ица не само разказва историята на това място, но прави зрителите участници в невероятни исторически моменти.

Групата юнашки преодоля ниското ниво в разлива на рио Лагартос, но газейки до колене в лепкава бяла кал доказа силния дух на истинския авантюрист.

Прохладните води на сенота Хубику, екзотичните пътища на Пунта Алиен, огромните костенурки и топли води на естествения басейн край бреговете на  Карибско море превърнаха пътуването в неповторимо преживяване. Тропически дъждове и многократна промяна на времето в течение на деня направих преживяването наистина неповторимо.

От края на януари стартира програмата за 2022 година и тя е насочена към истинските любители на екзотични преживявания, история и безкраен пазник.

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegramLinkedInYouTube, TikTok

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията