Slide
Slide

Несебър. Представители на водещи медии от Израел заснеха впечатляващи кадри на десетки делфини, които се присъединиха към разходката им с яхта в кристално чистите води на Черно море край Несебър, научи Bgtourism.bg от почетния консул на Израел в Бургас Орлин Мандов. Групата е преброила над 30 делфина.

Изненадващо морските бозайници са се появили и започнали да изнасят уникална водна игра в открити води пред очите на деветимата журналисти, които пристигнаха в България, за да отразят възможностите за туризъм. Красивата гледка е била запечатана от гостите, които са си тръгнали от страната ни изключително щастливи и удовлетворени от прекрасния тур, който е част от програмата на Министерството на туризма за популяризиране на България като целогодишна дестинация за висококачествен туризъм.

Гостите от Израел са посетили хотели на нашето Черноморие и са се включили в интересни екскурзии. Началото е било поставено в хотел Интернационал в Златни пясъци, който е една от водещите локации за израелските туристи. Маршрутът е продължил към Ботаническата градина, голф комплексът Black Sea Rama и грънчарите в Балчик. В района на Варна израелците са посетили Аладжа манастир, Исторически музей -Варна, Ретро музея в Гранд МОЛ- Варна, Морската градина, Морска гара и центъра на морската ни столица.

С усмивка израелците си спомнят за невероятното и прекрасно преживяване в модерния термален комплекс Аквахаус в курорта „Св. св. Константин и Елена“, където са отседнали в петзвездния хотел Астор гардън. Програмата им продължила с посещение в курорта Албена и джип сафари. Следващите домакини са били WAVE Resort, както и интересни обиколки в района на курорта Слънчев бряг и Несебър. Журналистите са останали впечатлени от Замъка в Равадиново, както и от красивото морско градче Созопол.

Вижте видеото с делфините в Tik Tok канала на Bgtourism.bg

@bgtourism.bg

#bulgaria #tiktokbulgaria #tiktoksummer #tourism #holiday #summer #blacksea #dolphin #blue #tiktoker #dolphindance

♬ Natural Sea – Baltic Nature Sounds

Има значение кой и кога Ви информира! Последвайте нашите страници за бърза, достоверна и актуална информация във FacebookInstagramTelegram, Tik Tok, LinkedInYouTube.

Най-важните новини от туризма в България

Запознайте се с възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарския ни сайт ТУК – авторитетен и независим източник на информация!

Сподели публикацията