Slide
Slide

Благоевград. Днес предстои официалното откриване на обновените извори – „Миро“ намиращи се в село Огняново, както и този в село Марчево – община Гърмен. Реализацията е в изпълнение на съвместен проект на общините Гърмен и Тасос, съобщи БНР. За официалното откриване се очакват и представители от гръцката страна.

Стойността на проекта е 686 419,51 евро. Водещ партньор по проекта е община Гърмен. И на двата минерални извори – „Миро“ има обекта изградени рампи за достъп на инвалиди, химически тоалетни, паркинги и детска площадка. В изпълнение на проекта е подобрен значително достъпа до туристическите атракции и съоръжения в общините Гърмен и Тасос включително и за хора с увреждания.

И двете общини имат готовност и работят активно по прилагането на политика за “солидарен туризъм“ в трансграничния район с подобряване на достъпа с хора с увреждания, реклама, и популяризиране на туристическите обекти в двете страни, и не на последно място увеличение на туристическите посещения в двете партньорски общини – Гърмен и Тасос. Сред основните дейности остава подробното проучване на състоянието на природното и културно наследство, както и формиране на мерки за бъдещото му развитие и съхранение на територията на община Гърмен.

Сподели публикацията