Slide
Slide

Албена. Министърът на туризма Николина Ангелкова посети ваканционно селище „Албена“. В късния следобед тя се срещна с изпълнителния директор на курорта Красимир Станев. По-рано през деня Ангелкова проведе работни срещи във Варна и Златни пясъци, а утре ще посети Бургас и най-големия български курорт Слънчев бряг. Поводът за визитата на министъра по Черноморието са мерките за поетапно възстановяване работата на туристическия сектор. Те бяха коментирани заедно с бранша, местната власт в областите Добрич и Варна, контролните органи и институциите.

„Резервирай в България“: Албена въведе Priority Club, програмата ще осигурява ексклузивни преимущества, отстъпки и подаръци

На всички срещи Ангелкова подчерта, че благодарение усилията на правителството срещу разпространението на COVID-19, туристическите обекти имат възможност да приемат посетители, но при пълно спазване на здравните норми и това е условието, ако искаме да имаме летен сезон от 1 юли.

България търси предимство с автомобилния туризъм, преговаря със съседите за привличането на повече чужди туристи при отваряне на границите

„Ситуацията е много динамична и са възможни промени в зависимост от епидемичната обстановка. Европейската комисия вече излезе с препоръки за сектора – както за работещите в него, така и за пътуванията в съюза и здравните изисквания. С министрите на туризма в ЕС сме в много тясна координация. Обсъжда се как да се възстановяват пътуванията в общността, за да може да има единни стандарти. Публикувахме на сайта на министерството и нашите указания за дейността на местата за настаняване и заведенията да започнат да работят, ако желаят. Те са съгласувани с Министерството на здравеопазването, браншът е информиран и са в синхрон с препоръките на ЕК. Документът дава рамка как да се спазват здравните правила за всички части на обектите със специално внимание върху почистването и дезинфекцията, за да се гарантира здравето на хората“, сподели министърът на туризма.

Поставиха първите чадъри на плаж в България, отстоянието между тях е 7 метра

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията