Slide
Slide

Варна. Ол инклузивът това лято няма да е във вида, в който го познава туриста, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на посещението си във Варна. У нас все още няма точна дефиниция за ол инклузив. All Inclusive (ол инклузив) e термин от туристическия бранш означаващ – всичко включено в цената. Това „всичко“ обаче варира между различните хотели. Най-основните деления са на класически ол инклузив, при който в цената влизат изхранванията (закуска, обяд и вечеря), а често и междинни хранения.

Освен това в цената влизат безалкохолните и алкохолни напитки, но обикновено последните са само местно производство. Ако искате да консумирате вносен алкохол, то трябва да търсите оферта за хотел с така наречения ultra all inclusive – респективно доста по-скъп. Световната здравна организация, Европейската комисия и министерствата на туризма и здравеопазването на отделните държави излязоха с мерки и препоръки с цел запазване на здравето на хората. Гостите няма да имат допир до храната, ще има готвач или служител, който ще ги обслужва до бюфет масите, споделиха пред bgtourism.bg управители на хотели по Северното ни Черноморие.

На места храната на блок масите ще се отдели от посетителите с плексиглас. Приборите ще се подават лично, за да не бъдат докосвани от туристите в ресторанта. Към днешна дата, ако хотел трябва да отвори, то изхранването трябва да става навън, като разстоянието между туристите трябва да е поне метър и половина. Детските клубове в хотелите ще могат да функционират само на открито. Не е разрешена анимацията в закрити помещения. Анимацията се организира само на открито при спазване на изискванията за физическа дистанция при осъществяването й, гласи указанието на министерството на туризма.

Посочено е, че събития могат да се организират само на открито при спазване на физическа дистанция. Закритите помещения могат да се използват само при промяна на заповедта на здравния министър с оглед на епидемичната обстановка, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя посочи, че са забранени масажите на открито, тъй като трябва да се спазва физическа дистанция. Мерките са с цел запазване на здравето.

Указания за функциониране на местата за настаняване и заведенията за хранене и развлечения в условията на COVID-19

Разгледайте възможностите за рекламно и информационно присъствие в новинарски сайт №1 за туризъм в България ТУК

Сподели публикацията